Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Enskild Firma
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mita Jonsson
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 58 Visningar
Från 1 april 2019 är det e-fakturor som gäller för dig som skickar fakturor till den offentliga sektorn. E-fakturorna ska följa den europeiska standarden, om inte någon annan standard har avtalats. När lagen börjar gälla den 1 april 2019, kommer lagkravet gälla de upphandlingar som påbörjats efter att lagen träder i kraft. Läs gärna mer om Lagkravet: e-faktura i offentlig sektor »

Visma Enskild Firma hanterar inte e-fakturor, det innebär att du inte kan skicka elektroniska fakturor via programmet. Behöver du skicka e-fakturor kan du hantera det på följande sätt:

Registrera via kommunens portal
Vissa kommuner har en portal där du kan registrera dina fakturor. Fakturerar du flera kommuner får du gå in på respektive kommuns portal och registrera fakturan.

Registrera via InExchange portal
Via InExchange (vår samarbetspartner för e-fakturor) kan du skicka alla dina e-fakturor - oavsett till vilket företag/kommun det gäller. Du registrerar dig och därefter kan du skicka dina e-fakturor till alla de kunder du vill.
Kostnad: 49 kr/månad och 2 kr per faktura.
Gå till InExchange portal »

Visma eEkonomi 
Om du funderar på att byta ekonomiprogram till Visma eEkonomi så kan du via tjänsten AutoInvoice i eEkonomi Smart eller eEkonomi Fakturering skicka e-fakturor. 
Läs mer på Byte till eEkonomi »

Så här hanterar du fakturan/inbetalningen i Visma Enskild Firma
Du skapar fakturan som vanligt i programmet under Fakturor - Ny faktura. Sedan får du även registrera den på en portal så att det blir en e-faktura till kunden. När du får betalningen så registrerar du betalningen som vanligt i programmet.

Alternativet är att du skapar fakturan direkt i en portal så att det blir en e-faktura och registrerar sedan inbetalningen via Kassabok - Ny inbetalning. Välj inbetalningstypen Försäljning för att registrera försäljning och moms.
Medverkande