Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2022-06-22 09:16 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 1125 Visningar

Till versionssläppet i maj tog vi ett steg framåt kring att effektivisera flödet för kvittohantering i Tid smart/Pro! Du kan numera både skapa en siefil av dina kvitton för att bokföra dessa och har du integration mot eEkonomi kan du välja att verifikationer skapas! 

 

Innan du bokför dina kvitton är det bra att kontrollera så att de konton som används finns upplagda i ditt ekonomisystem och antingen lägga upp dessa eller ändra på till det konto som du vill använda i Tid Smart/Pro. 

Läs mer om hur verifikationerna konteras i vårt hjälpavsnitt Hur bokförts kvitton och utlägg.

 

Hur gör man då för att bokföra kvitton i Visma Tid Smart/Pro?

Du registrerar kvittot precis som vanligt i programmet , antingen anger du informationen manuellt på dessa eller så använder du vår smarta Kvittotolkning

 

När kvitton är registrerade och attesterade är det dags att bokföra dessa. Du kan både bokföra privata utlägg samt inköp via företagskort. 

 

Du går in under Tid &Kvitton - Kvitton och väljer antingen fliken Privata utlägg eller Inköp Företagskort.  Därefter markerar du de poster som du vill bokföra och väljer Skapa SIE-fil:

 

Kvitto.jpg

 Det skapas nu en siefil på din dator som du sedan kan importera till ditt ekonomisystem.

 

Är det så att du har integration mot eEkonomi har du ytterligare ett val i denna vy som heter Skapa Verifikat,  det skapas då upp en verifikation per kvitto i eEkonomi och programmet känner automatiskt av att dessa kvitton är bokförda.

 

När du markerar ett eller flera kvitton har du även följande alternativ:

Markera som manuellt bokförd: Om du inte har koppling mot eEkonomi behöver du visa vilka kvitton som är bokförda. Du markerar då de kvitton som du bokfört och väljer Markera som manuellt bokförd. Detta hjälper dig att hålla koll på vilka som är bokförda och vilka som du behöver skapa verifikationer för. Är det så att du inte har bokfört kvitton tidigare så kan du nu i början behöva markera kvitton som manuellt bokförda då programmet med säkerhet inte kan veta vilka som bokförts historiskt.

Exportera till Zip: Alternativ för dig som vill ladda ner flera kvittounderlag på en gång.

 

Bra att känna till! Är det så att du väljer att bokföra privata utlägg kommer det som standard bokas upp en skuld via konto 2820. Arbetar du även i Visma Lön kan det därför vara lämpligt att ändra bokföringskonto på lönearten i lön så att skulden bokas bort när du betalar ut pengarna till den anställde.

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-06-22