Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2022-05-17 12:59 )
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 526 Visningar

Om ert företag har olika användare som ska attestera olika avdelningar eller om ni har ett attestflöde i flera steg kan du som administratör enkelt ställa in det i Visma Utlägg.

 

Börja med att lägga upp avdelningar/enheter/team om ni har det. Det gör du under Inställningar - Min organisation på fliken Avdelningsstruktur. Läs mer om det här: Avdelningsstruktur »

 

Därefter går du in under Inställningar - Utläggspolicy. Välj att Aktivera godkännande.

Du kan välja att endast ha en person som godkänner/attesterar reseräkningar och utlägg eller lägga upp fler attestansvariga. Du kan också lägga in godkännare i flera steg efter avdelningar och/eller dimensioner.

Obs! Du måste alltid välja en Standardgodkännare i företaget. Denna användare godkänner rapporter i de fall det inte finns någon annan som kan attestera.

 

AnnaSvensson_0-1652785087875.png

 

 

Godkännandestruktur

Du kan ställa in hur er atteststruktur ska se ut. Via Lägg till godkännandesteg kan du lägga till antingen Enligt dimension (projekt och resultatenheter) eller Enligt avdelningsstruktur.

 

Väljer du Enligt avdelningsstruktur kan du välja vem som ska godkänna. Här kan du lägga upp nivåer av godkännare och även flera godkännare i ett flöde.

 

Flera godkännare

Du kan lägga upp flera användare som godkännare 1. Det betyder att rapporten skickas till samtliga attestansvariga samtidigt och att den som är snabbast attesterar.

 

Godkänna i flera steg

Om du vill ha godkännande i flera steg lägger du upp Godkännare 1, Godkännare 2 och Godkännare 3. Det betyder att när Godkännare 1 har attesterat en rapport går den vidare och måste attesteras av Godkännare 2.

 

Maxbelopp för godkännare

Om en attestanasvarig endast ska få godkänna rapporter upp till ett visst belopp lägger du in det. Om utlägget överstiger beloppet skickas rapporten vidare till nästa godkännare i strukturen.

 

 

Bra länkar

Hjälpavsnitt: Godkännande »

 

Medverkande