Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Marielle Westberg CONTENT PRODUCER ‎2021-11-08 16:10 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 933 Visningar

Deklaration är en årlig handling där inkomsttagare, både fysiska och juridiska personer, redovisar hur mycket som intjänats under föregående år och hur mycket skatt som ska betalas. Du kan läsa mer om deklaration för aktiebolag och enskild firma


1. Du börjar med deklarationen för sent
Det allra vanligaste misstaget är att du inte lämnar in din deklaration i tid. På Skatteverkets hemsida får du full koll på alla viktiga datum som gäller för just dig och ditt företag.

Planera därför för din deklaration i god tid och se till att du bokför allt löpande, så har du sparat mycket tid och deklarationen är förberedd med information som kommer från din bokföring när det är dags att deklarera. Läs mer om årsavslut som bl.a förbereder inför deklarationen. 


2. Du gör avdrag för delar du inte har rätt till

Ett annat vanligt misstag är att du gör avdrag för delar du inte har rätt att göra avdrag för, t.ex avdrag för resor. På Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om vilka avdrag du faktiskt får göra. 


3. Du har deklarerat privata kostnader i ditt företag
Tänk på att det du deklarerar för ditt företag enbart ska röra ditt företag och inte dina privata kostnader.

4. Du har glömt att hämta om bokföringsvärden
När du öppnar tillvalet deklaration/deklaration- årsredovisnings i Visma eEkonomi så hämtas dina bokföringsvärden automatiskt. Viktigt att tänka på är att om du under tiden som du arbetar med din deklaration går tillbaka till Visma eEkonomi och gör någon ändring, dvs lägger till eller tar bort något,  behöver klicka på knappen Hämta bokföringsvärden på nytt för att få med dig de uppdaterade uppgifterna.