Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Marielle Westberg CONTENT PRODUCER ‎2022-01-07 08:56 )
  • 7 Svar
  • 1 gilla
  • 4854 Visningar

En kontoanalys hjälper dig att stämma av dina konton och att följa upp balansen samt ha koll på dina intäkter och kostnader i ditt företag. 

 

I själva huvudboken visas en sammanställning av alla bokföringskontons saldon och de verifikationer som bokförts på respektive konto. 

Balansräkningen visar sedan ditt företags tillgångar, skulder och eget kapital medan resultaträkningen visar en sammanställning av alla konton där intäkter och kostnader  bokförts. 

 

Vi har gjort flera fina förbättringar av kontoanalysens olika delar, dvs  Huvudbok, Balansräkning och Resultaträkning - som jag skulle vilja presentera för er. 

 

 

Visa alla konton i balans- och resultaträkningen

Välj att visa alla konton i balans- och resultaträkningen genom att markera rutan Visa alla konton.

 

visa alla konton.JPG

Visa kolumn för föregående år

I Resultat- och Balansräkningen, som finns under Bokföring - Kontoanalys, har du nu möjlighet att välja in och även visa en kolumn för föregående år som jämförelse. Valet gör du under “Visa kolumner”.

 

Full spårbarhet ner till verifikationen i balans- och resultaträkningen

I Balansräkning och Resultaträkning är det nu möjligt att få utökad information om kontona och verifikationerna genom att klicka på en kontorad (men ej på länken på kontot). Då visas verifikationerna som skett under den valda perioden för det aktuella kontot och du kan sedan klicka vidare på en verifikation för att fälla ut för att se hela konteringen, även eventuell kontering på projekt och resultatenheter. Dessutom finns nu även möjligheten att förhandsgranska bifogade dokument kopplade till en verifikation genom att klicka på ikonen NellieKarlsson_0-1635927051345.png

 

Länk på kontot till huvudboken

Du hittar även en länk direkt på kontot som gör att om du klickar på länken så tar du dig istället vidare direkt in till huvudboken och kan se alla verifikationer som är bokförda på kontot. Tänk på att du här i huvudboken har möjlighet att söka efter verifikationer men också sortera på t ex datum för att hitta rätt verifikation som letar efter. 

 

Länk på verifikationsnummer som öppnar verifikationen

Precis som ovan så har vi även länk direkt på verifikationsnumret som gör att om du klickar på länken så kommer du direkt in till verifikationen under Bokföring - Verifikationer. Se konteringen på en verifikation kan du göra direkt i listläget i både huvudboken och i balans- och resultaträkningen genom att klicka på raden för att expandera verifikationen, men klickar du dig vidare på länken här så kommer du in till verifikationen och kan t ex redigera eller korrigera verifikationen om du behöver göra det. 

 

Nya delsummeringar

I balans- och resultaträkningen har vi lagt till nya delsummeringar per kontogrupp. I resultaträkningen finns nu även en ny summarad för Rörelsens kostnader. 

 

Utskrift av Huvudbok, Balans- och resultaträkningen direkt från Kontoanalysen

Du har nu möjlighet att skriva ut direkt från kontoanalysens olika delar. Vald period föreslås alltid enligt det val du gjort på sidan. Vid utskrift av balans- eller resultaträkning är “Visa konton” alltid markerad medan visning av kolumn för föregående år föreslås enligt de val du gjort på sidan.

 

Förbättrad filtrering på projekt och resultatenheter 

Väljer du att filtrera på projekt och/eller resultatenheter i exempelvis resultaträkningen så gäller dessa urval enbart för resultaträkningen, dvs urvalen anges numera per sida i kontoanalysen och sparas så länge du är inloggad i programmet. 

 

För användare av Visma eEkonomi Pro

För dig som använder Visma eEkonomi Pro finns även en möjlighet att öppna kontoanalysen och dess tre delar  i ett separat fönster vilket görs via ikonen i den blå listen överst i programmet. Fördelen med detta är att du kan ha kontoanalysen öppen, och kanske flytta fönstret till en annan skärm, och samtidigt fortsätta arbeta i Visma eEkonomi. Observera dock att funktionen för att skriva ut och förhandsgranska kopplade dokument inte finns tillgänglig när du öppnar kontoanalysen via ikonen.

Kommentarer
AnnnaP
UTFORSKARE

Tack för bra info! (Det borde finnas en knapp för utskrift.)

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej @AnnnaP 

 

Tack, vad roligt att höra! 

Är det en utskrifts-knapp du önskar inne i Visma eEkonomi? Det finns en "Skriv ut" för huvudbok, balansräkning och resultaträkning. Du hittar den nere till vänster när du gått in under Bokföring - Kontoanalys. 

AnnnaP
UTFORSKARE

Nej jag tänkte på informationen ovan, här i forumet. Jag vill skriva ut den och saknade den möjlighet annat än via kopiering eller utskrift från skärm.

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Jag förstår, det finns en möjlighet till det genom att inne i forumtråden klicka på de tre blåa prickarna högt upp till höger och välja "Utskriftsvänlig sida" och på den sidan kan du sedan via webbläsaren skriva ut. Använder du google chrome som webbläsare har du också tre prickar långt upp till höger i webbläsaren och klickar du där kan du sedan välja "Skriv ut..." och kan välja vilken skrivare du vill skriva ut på. 

 

Har du någon annan webbläsare och inte hittar var du skriver ut får du gärna återkomma så kollar vi tillsammans. 

 

Ha en fortsatt bra dag!

Aula-FN
UTFORSKARE

tack!

när man skriver ut Balansräkning och markerar "Skriv även ut resultaträkningen"  så kommer det inget resultat... 

gäller även om man skriver ut resultat räkning och markerar "Skriv även ut balansräkningen".....

 

denna funktionen finns men funkar inte! 

jag tycket att den bör funka liksom Visma Administration när man skriver ut " bokföringsrapport"

 

hoppas på att ni löser det så fort som möjligt!

 

 

Tack på förhand!

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej, 

 

när du väljer att skriva ut båda rapporterna och alltså markerar "Skriv även ut resultaträkningen" eller "Skriv även ut balansräkningen" beroende på vilken rapport du utgår ifrån, så kommer inte både balans- och resultaträkning hamna i samma rapport. Utan det skrivs ut två st, en balansräkning och en resultaträkning. Det kommer därmed skapas upp två st pdf:er (använder du Google Chrome som webbläsare så öppnas två st nya flikar i webbläsaren). 

 

 

AnnnaP
UTFORSKARE

Tack, nu blev det en snygg utskrift!😊