Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2024-05-02 08:49 )
  • 2 Svar
  • 0 gilla
  • 2661 Visningar

Är du ny i Visma eEkonomi och har värden med dig sedan tidigare kan du fylla i dessa värden som Ingående balanser under ditt första räkenskapsår (observera att det bara går att lägga till ingående balans för det första räkenskapsåret). Gå till Inställningar - Räkenskapsår och IB, markera första året och klicka på Ingående balans

 

Nere till vänster har du möjlighet att importera en SIE 1-fil som avser dina ingående balanser, alternativt fyller du i de värden som finns på dina balanskonton när du börjar arbeta i Visma eEkonomi. Finns det t.ex pengar på ditt företagskonto fyller du i den aktuella summan på konto 1930 (eller det konto som avser ditt företagskonto). Har du leverantörsskulder med dig fyller du i det beloppet på konto 2440. Tänk på att skriva ett minustecken framför summan om det avser en skuld. När alla ingående balanser är ifyllda ska du ha lika många plus- som minusbelopp och det är först då ditt totala saldo blir 0,00 och du kan klicka på Spara.  

 

När ditt första räkenskapsår är avslutat och det är dags att skapa upp ett nytt förs dina utgående- och ingående balanser över helt automatiskt.

 

Läs mer om ingående balanser »

 

 

Kommentarer
lillhult
NY MEDLEM

Hej.

Jag ska lägga in ingående balanser i programmet för första gången. Vilket mot konto till 1930 skall jag använda när det gäller inbetalda medlemsavgifter? ingenting förinbetalt.

mvh Kicki

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @lillhult 

 

Tack för att du kontaktar oss. 


Detta är ingen fråga som vi kan besvara här i forumet i och med att det skulle kunna vara ett flertal konton som ska motkonteras mot 1930. Konto för eget kapital, vinst, förlust föregående år eller moms för att nämna några. 
Min rekommendation är att du tittar i en balansrapport från tidigare år eller om du eventuellt kommer åt data från tidigare system. 

 

Hoppas du löser det och att du får en fortsatt fin dag

/Tinna