Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Nellie Karlsson APPLICATION SPECIALIST ‎2021-09-08 09:11 )
 • 4 Svar
 • 2 gilla
 • 1842 Visningar

Med tjänsten Visma Betalt Direkt som finns tillgängligt direkt i eEkonomi så får du hjälp med att sälja dina kundfakturor. Genom att sälja dina kundfakturor så behöver du själv inte invänta pengarna från din kund utan Visma tar över fakturan och du får pengarna direkt på ditt konto nästa bankdag. 

 

Nyheter sedan 2020-09-09: 

 • Du som använder tjänsten Betalt Direkt måste fortfarande vara ett aktiebolag, men du har numera möjlighet att sälja till vilken motpart som helst, oavsett om det är ett aktiebolag, enskild firma m.m. 
 • Du kommer också få en bestämd avgift på samtliga fakturor du skapar. 
 • Du får en avräkningsnota som läggs till på fakturorna som har sålts, där du får information om avgifter, moms m.m.
 • Möjlighet att spåra sålda fakturor genom att i listläget över kundfakturor hålla markören över den gröna bocken som visas och du får information om vart fakturan är just nu. T ex om den har status Skickad. 
 • Möjlighet att skriva ut en kopia i pdf-format på din sålda faktura. Det gäller fakturor som är sålda fr om 23/6. Behöver du en kopia på fakturor sålda på tidigare datum kan du kontakta vår support. 

________________________________________________________________________________________

 

Hur fungerar det i eEkonomi?

När du skapar nya kundfakturor så kommer du direkt på fakturan få presenterat för dig om fakturan går att sälja och till vilket pris. 

 

När du vill sälja din faktura markerar du rutan “Sälj fakturan”. Avgiften räknas ut baserat på fakturans totalbelopp och du får direkt ett belopp presenterat för dig som du kan sälja fakturan för. Första gången du säljer en faktura hamnar du också i en Kom-igång guide och behöver fylla i ett par uppgifter för att kunna nyttja denna tjänst. 

 

När du säljer en faktura får du hjälp med automatiskt bokföring av fakturan. Det skapas alltså upp en verifikation som bokar in försäljning, moms och kundfordran. 

 

Har du bankkoppling får du in en transaktion för inbetalningen under Kassa- och bankhändelser och programmet kan matcha ihop denna betalning med din faktura du sålt. Matchar du själv väljer du alternativet Inbetalning för såld faktura.

 

Fördelar med att sälja fakturor:

 • Du får pengarna snabbt
 • Du tar ingen risk att inte få betalt alls
 • Du blir effektivare och kan lägga tiden på att utveckla ditt företag

Kriterier för att kunna använda tjänsten Betalt Direkt via Visma Finance: 

 • Du behöver vara registrerad som ett Aktiebolag
 • Du behöver fylla i BG eller PG i företagsinställningarna i eEkonomi. 
 • Du behöver vara registrerad för F-skatt. 
 • Du behöver också ha ett bokslut hos Bolagsverket.
   

Tjänsten Betalt Direkt fungerar i eEkonomis varianter; eEkonomi Fakturering, eEkonomi Smart och eEkonomi PRO. 

Vill du läsa mer om vad det innebär att sälja fakturor? Klicka dig vidare till artikeln

"Sälja fakturor? Allt du behöver veta om fakturaköp"

Kommentarer
Pacsac
CHAMPION

Detta är ju en bra tjänst för vissa företag MEN vi som inte vill ha denna tjänst ber vi om att få slippa klicka bort detta erbjudande vid fakturatillfället ("visa inte detta erbjudande igen" klickruta tack)

Mats Ohlsson
NY MEDLEM

Instämmer med Pacsac, roligt att ni gör reklam för nya tjänster men det måste gå att stänga av detta om man inte vill ta del av erbjudandet.

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Pacsac och Mats! 

 

Om ni inte önskar att få erbjudande om att sälja era fakturor, så finns det möjlighet att stänga av denna funktion under Appar och Tillval inne i Visma eEkonomi. 
Ni går till Appar och Tillval i menyn till vänster - Klicka in på "Visma Betalt Direkt" - där inne har ni möjlighet att bocka ur "Visa erbjudande på kundfakturor". 

 

Ha en fortsatt bra dag! 

Pacsac
CHAMPION

Tack för den informationen!

Försökte detta i Inställningar men fann inget