Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Hanna Bergqvist CONTENT PRODUCER ‎2024-02-15 11:45 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 1756 Visningar

Vi rekommenderar att du skickar dina fakturor som e-faktura. E-fakturor skickas i ett format som kan läsas in av mottagarens affärssystem, internetbank eller digitala brevlåda. Distributionen av fakturan är då helt digital, korrekt och kräver ingen manuell hantering av varken avsändaren eller mottagaren. Du är redan aktiverad för att kunna skicka e-fakturor i Visma eEkonomi.

Du betalar bara för det du använder. Se prislista »


Fördelar

✔️ Du slipper skriva ut, frankera och posta fakturorna
✔️ Fakturan når mottagaren samma dag
✔️ Fakturan kommer alltid fram

✔️ Du får ofta snabbare betalt

✔️ All information registreras automatiskt och korrekt i mottagarens system 

✔️ Du skonar miljön


Skicka e-faktura till företag

 

Om du har angett företagets organisationsnummer kontrollerar Visma eEkonomi automatiskt om kunden kan ta emot e-faktura och informerar dig om det när du skapar en ny kundfaktura. Du behöver bara bekräfta mottagaren. När det är dags att skicka fakturan väljer du Skicka e-faktura.

När du väljer att skicka e-faktura till din företagskund blir livet bra mycket enklare för mottagaren. All information på fakturan registreras automatiskt och korrekt i deras affärssystem. Helt digitalt, utan mänskliga fel.

MarielleWestberg_0-1634895799353.png

 

Skicka e-faktura till privatperson


Om du har angett privatpersonens personnummer kontrollerar Visma eEkonomi automatiskt om kunden kan ta emot e-fakturor via Kivra - deras digitala brevlåda. När det är dags att skicka fakturan väljer du Skicka till Kivra.

När du väljer att skicka e-faktura till Kivra blir kunden notifierad om fakturan, får påminnelser och kan betala fakturan med ett knapptryck. Det är säkert, tillgängligt och miljövänligt.

MarielleWestberg_1-1634895799390.png


Skicka e-faktura till offentlig sektor 

 

Sedan april 2019 är det lagkrav på att du som leverantör ska skicka e-faktura till dina kunder i offentlig sektor. Fakturorna ska skickas enligt den europeiska standarden PEPPOL. Du som skickar e-faktura från Visma eEkonomi kan känna dig trygg med att vi följer standarden som PEPPOL satt upp.

Så här gör du på fakturan »
Skillnaden mellan e-post och e-faktura »
Läs mer om att skicka e-faktura från Visma eEkonomi »

 

Hur ska avgiften för e-fakturan bokföras?


Avgiften kan bokföras som en kostnad för programvara (konto 5420), alt som Övriga försäljningskostnader (konto 6090) om du t ex skulle vilja skilja på kostnaderna för Visma eEkonomi och e-faktura.