Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Hanna Bergqvist CONTENT PRODUCER ‎2024-02-15 11:54 )
  • 0 Svar
  • 6 gilla
  • 4447 Visningar

Det finns situationer som kräver att du behöver ställa om lite snabbare än vanligt. Eftersom du använder Visma eEkonomi så har du redan tagit ett stort steg i att arbeta digitalt, men hur gör du med företagets fakturor som kommer till kontorets adress istället för till ditt hemmakontor? Anställda som vanligtvis kommer förbi dig och lämnar sina kvitton för utlägg sitter hemma?


Fortsätt läsa så ger vi dig våra bästa tips för att du snabbt ska kunna ställa om till mer digitala processer! 

 

Skicka fakturor elektroniskt

Du kan skicka alla fakturor som e-fakturor i Visma eEkonomi, oavsett om du skickar dem en åt gången, skickar till flera mottagare samtidigt eller om du skapar återkommande fakturor. Både kundfakturor och kreditfakturor kan skickas som e-fakturor och du kan skicka alla fakturor digitalt, oavsett om du skickar dem som brev, via mejl eller som e-fakturor till kunden.

Har du kunder som får sina fakturor via post så kan du fortsätta att skicka dem som brev utan att du själv behöver gå till brevlådan. Vi skriver ut fakturan och lämnar den i din kunds brevlåda!

 

Skicka e-fakturor »

Elektronisk fakturering i Visma eEkonomi »

 

Ta emot företagets fakturor elektroniskt

Har du några fakturor som skickas med posten till kontoret? Ställ om så att du får in fakturorna direkt i programmet så behöver du inte ta dig till kontoret för att kolla brevlådan. 

En stor fördel med att ta emot fakturorna elektroniskt är att du inte behöver mata in leverantörsuppgifter eller belopp själv, Visma eEkonomi löser det åt dig. 

Ta emot e-fakturor »

Elektronisk fakturering i Visma eEkonomi »

 

Kvittohantering med Visma Scanner 

Oavsett hur situationen ser ut så ska du alltid ha koll på dina kvitton. Om du vill minska risken att kvitton glöms bort är det smidigt att använda appen Visma Scanner. När du tar en bild på kvittot så tolkas informationen på kvittot för att du ska behöva fylla i så lite information som möjligt. 

När du har fått in bilden på kvittot i programmet så kan du koppla ihop bilden med verifikationen som avser köpet. 

Kom igång med Visma Scanner »

Koppla underlag från Visma Scanner i Visma eEkonomi » 

 

Attest av leverantörsfakturor

I företag med flera anställda och där inte alla sitter på samma plats eller vid samarbete med en redovisningsbyrå, så kan det vara praktiskt att kunna attestera och skicka leverantörsfakturor för attest.

Attest av leverantörsfakturor »

Skicka leverantörsfakturor för attest »

Attestera leverantörsfakturor i Visma eEkonomi-appen »

 

Bankkoppling

Med en aktiv bankkoppling synkroniseras kontoutdraget automatiskt över från banken till Visma eEkonomi. Du sparar tid och minimerar risken att registrera någon händelse dubbelt eller t om missa att registrera en händelse. Har du ingen bankkoppling finns det andra sätt att smidigt få in ditt kontoutdrag i programmet. Du kan t.ex importera CSV-fil, kopiera och klistra in. 

 

Bankkoppling »

Olika sätt att registrera bankhändelser »

 

Skicka fakturor för betalning med bankkoppling

Har du en aktiv bankkoppling med SEB, Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank kan leverantörsfakturor automatiskt skickas till banken för betalning när de registreras i programmet. Beroende på vilken bank du har godkänner du betalningen på internetbanken eller med tvåstegsverifiering i Visma eEkonomi.

 

Skicka fakturor för betalning »

 

Signera dokument digitalt 

Det kan finnas tillfällen där du inte har möjlighet att träffa kollegor eller kunder för att få en signatur, då är Visma Sign perfekt! Med tjänsten kan du signera alla typer av dokument, allt från styrelseprotokoll till offerter. 

Läs mer och se filmer om Visma Sign »

 

Kommunicera inne i programmet 

Om ni är flera användare som jobbar i Visma eEkonomi så kan ni inifrån programmet skicka meddelande till varandra. Du har kanske en kollega som behöver slänga ett extra öga på en faktura innan den ska bokföras? Har du installerat appen i din mobil så får du en notifiering i appen när du får svar från kollegan.

Skicka meddelande »

 

Skapa och lämna in deklarationen elektroniskt

Att deklarera digitalt är en självklarhet för många. Genom att aktivera tillvalet Deklaration i Visma eEkonomi samlar du allt på ett och samma ställe och kan snabbt och enkelt lämna in deklarationen till Skatteverket - såklart helt elektroniskt.

Checklista: Skapa företagets deklaration i Visma eEkonomi »

 

Sälj på nätet 

Med färre som rör sig i samhället så är det desto fler som handlar via butiker online. Har ditt företag möjlighet att börja sälja på nätet? Med Visma Webshop kan du snabbt skapa upp en webshop och synka över dina varor från Visma eEkonomi. 

Läs mer om Visma Webshop »

Kom igång med Visma Webshop »

Aktivera integration mot Visma Webshop »

 

Dela företagets resultat snabbt och enkelt 

Med Visma Ekonomiöversikt kan du på ett enkelt och visuellt sätt dela med dig av ekonomisk information till dina kollegor. Graferna visas i ett schysst webbgränssnitt och ni har möjlighet att diskutera resultatet direkt i tjänsten. Ett plus i tjänsten är att du kan ladda upp dokument och göra Visma Ekonomiöversikt till din digitala pärm. 

Kom igång med Visma Ekonomiöversikt »

Så fungerar Visma Ekonomiöversikt »