Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Hanna Bergqvist CONTENT PRODUCER ‎2024-02-15 11:39 )
  • 7 Svar
  • 4 gilla
  • 5138 Visningar

Sköter du lönerna manuellt? Tillvalet Visma Lön Direkt passar bäst för dig som har behov av löneutbetalning till max 2 anställda.

Behöver du hjälp med beräkningar och är ute efter ett fullständigt löneprogram rekommenderar vi Visma Lön Smart. Läs mer här: Visma Lön Smart »

 
Med Visma Lön Direkt får du:
  • Lönen automatiskt bokförd i Visma eEkonomi
  • Smarta kopplingar till Skatteverket
  • Värden för arbetsgivaravgifter förs in automatiskt till arbetsgivardeklarationen
  • Underlag för Fora-rapportering
  • Digitala lönebesked med mobilappen Visma Lön Anställd eller Kivra.
 

Aktivera Visma Lön Direkt

För att aktivera tjänsten går du till Appar och tillval som du ser i vänstermenyn. Det är helt kostnadsfritt att aktivera tjänsten och kostar sedan 39kr för bokförda lönebesked, per anställd och månad.                 

 

Har du använt något annat lönesystem tidigare och nu börjat med Visma Lön Direkt har du möjlighet att lägga in Ingångsvärden som avser värdet av de tidigare lönebeskeden du skapat. Vill du lägga in Ingångsvärden för dina anställda gör du det på fliken Ingångsvärden på de anställda.

 

Hur fungerar det i Visma eEkonomi?

Du börjar med att se över att alla inställningar, så som Löneuppgifter, är korrekt. Gå sedan till

Lön Direkt Anställda och lägg in dina anställda i registret.
 

Inne på den anställde har du möjlighet att lägga till Återkommande lön på varje lönebesked, t ex månadslön om du vill att den lönearten ska läggas till automatiskt på varje nytt lönebesked.

 

Du har även möjlighet att inne på den anställde välja att skicka lönebeskeden digitalt till webbläsare eller app. Markera för med Min Lön/Kivra på fliken 3 på den anställde om du vill slippa skriva ut lönebeskeden.

 

För att skapa första lönebeskedet går du till Lön Direkt - Lönekörningar - Ny lönekörning. Välj datum och vilka anställda som ska ingå och därefter skapas lönebeskeden för de anställda. 

 

Vill du lägga till flera lönerader, t ex om den anställde vill dra extra skatt, så klickar du först på plustecknet ute till höger och hämtar sedan lönearten Extra skatt. Fyll i beloppet och kontrollera att lönebeskedet ser bra ut. Vill du förhandsgranska kan du göra det nere till vänster annars bokför du lönebeskedet för att gå vidare.

 

När det är dags att betala ut lönen till den anställde görs det via din bankkoppling.

 

Du får in utbetalningen automatiskt dagen efter att transaktionen har dragits på banken. Du matchar händelsen som Pengar ut mot Löneutbetalning. Välj upp rätt lönebesked att matcha mot och klicka på Bokför.

 

Skapa AGI

AGI (Arbetsgivardeklaration på individnivå) skapar du under Lön Direkt Arbetsgivardeklaration.  Alla värden fylls i automatiskt utifrån dina lönebesked. Vill du förhandsgranska kan du göra det nere till vänster annars går du vidare genom att klicka på Skicka och bokför.

Med den smarta kopplingen till Skatteverket skickas nu uppgifterna direkt till företagets yta och du behöver endast logga in på Skatteverket.se och signera arbetsgivardeklarationen.

 

Lycka till!

Kommentarer
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag har en anställd som inte lyckas logga in på Visma Employee för att se sina lönebesked. När hon anger att hon glömt sitt lösenord får hon meddelandet "Please check your email to set your new password. If you have not received the email within a few minutes you have either input an email address that does not match the records we have for your account or the email might be caught in your spam filter." Inget mejl når henne (inte heller i spam-filtret). Vi har kontrollerat så att vi har angett rätt mejladress i Visma eEkonomi. Hur gör vi för att hon ska kunna få tillgång till sina lönebesked?

My Janhall
ANSTÄLLD

Hej @Fd medlem 

För att vi ska kunna kontrollera varför mejlet inte når fram är det bättre att du kontaktar oss via telefon eller chatt. Detta för att du inte ska dela med dig utav känsliga uppgifter här som vi kan behöva ta del utav för att komma vidare i felsökning, till exempel mejladress till anställd. 

/My 

HAK__1
UTFORSKARE
(uppdaterad av HAK__1 ‎2021-12-26 14:27 )

Ifall man vill ge en anställd en löneökning; är det bara att gå till Lön - Anställda. Sedan gå till den anställda och välja redigera - Löneuppgifter och ändra månadslönen?

Tinne Lestrin
MODERATOR

Hej HAK__1!

 

Du har helt rätt, det är så du ändrar en anställds lön - snyggt! Jag skickar med dig vårt hjälpavsnitt Redigera anställd om du vill läsa mer om hur du ändrar uppgifter på dina anställda.

 

God fortsättning!

/Tinne

EbSoMa
MEDLEM

Så när man skapar arbetsgivardeklaration under ”Lön Arbetsgivardeklaration” 

och lämnar in via fil på skatteverkets hemsida kommer det med både för företaget och på individnivå då?

Var med på ett Webbseminarium på Skatteverket och då framkom det att man ska lämna arbetgivardeklaration både för företaget och på individnivå.

 

Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

@EbSoMa Ja det stämmer att arbetsgivardeklarationen består av två delar, dels för företaget och dels för varje anställd.

I Visma eEkonomi får du ut allt i samma fil. 🙂

 

/Anna

EbSoMa
MEDLEM

perfekt! Tack!