Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Niklas Crona CONTENT PRODUCER ‎2020-04-29 15:54 )
 • 13 Svar
 • 3 gilla
 • 2083 Visningar

Hej!

Aktiebolag med fler än 3 anställda, mer än 3 MSEK i omsättning och minst 1,5 MSEK i balansomslutning måste ha revisor. Uppnår bolaget två av dessa krav de senaste två räkenskapsåren är bolaget revisionspliktigt, dvs då måste man ha revisor.
Ligger företaget under dessa gränsvärden så är det upp till bolaget att själv välja om man ska ha revisor eller ej.

Vissa bolag inom vissa branscher omfattas ändå av revisionsplikten tex

 • Advokataktiebolag
 • Kommunalt ägda bolag
 • Bolag inom bank- och finansieringsbranschen
 • Aktiebolag med särskilt begränsning om vinstutdelning
 • Publika bolag

Är ditt företag revisionspliktigt kan du skapa en revisorsinloggning till ditt Visma eEkonomi.

 

Du kan bjuda in din revisor till revisorsinloggning genom att gå via Appar och tillval i eEkonomi, väljer "Bjud in redovisningskonsult eller revisor", gå till fliken "Bjud in revisor" och klicka på den gröna knappen "Bjud in revisor" och fyll i uppgifterna. 

Revisorn får då ett mejl för att aktivera sitt konto med en inloggning till företaget och du kan se revisorn under användare på företagets konto.
Revisorn kan inte göra några ändringar i programmet men kan:

 • Se allt innehåll i programmet
 • Skriva ut rapporter
 • Exportera SIE-fil
 • Exportera register


Detta är en funktion som kommer utvecklas framöver.
I den första versionen kan du lägga upp revisorer i Visma eEkonomi Pro, Visma eEkonomi Smart, Visma eEkonomi Bas och Visma eEkonomi Fakturering.
Det betyder att om du är en redovisningskonsult och samarbetar med din kund i Visma eEkonomi Start fungerar inte detta i dagsläget.
Uppdaterat 2019-08-30: Nu fungerar revisorsinloggning även med Visma eEkonomi Start.

Uppdaterat 2020-04-29: Nu kan du själv via Appar och tillval lägga upp revisorn från Mina tjänster.

Kommentarer
NY MEDLEM
För länge sedan så föreslog jag att debiteringsmodellen för eEkonomi skulle ses över. Jag har läst det officiella svaret men kunde inte uttryckligen se att debiteringsmodellen är uppdaterad så att varje extra användare innebär ytterligare en full månadskostnad för eEkonomi. Kan ni tydliggöra om denna, i mitt tycke, uppenbara brist är åtgärdad? Kommer det att innebära en ökad månadskostnad om man har en extra inloggning åt sin revisors- eller redovisningskonsult?
CHAMPION
Hmm, bra fråga. Får ärligt säga att jag personligen tog för givet helt att detta är en typ av användare som inte resulterar i en debitering för kunden. Det är ju trots allt ett sätt för Visma att göra indirekt reklam via revisorskåren samtidigt som man ger kunderna mervärde.
NY MEDLEM
Att man debiterar för konton känns väldigt märkligt i min värld. Resultatet blir delade inloggningar och sämre säkerhet (förvisso ett beslut som ligger hos kunden, men effekterna drabbar garanterat Vismas support).

Jag ser heller ingen tydlig koppling till antal konton för en kund och kostnad för Visma att leverera tjänsten. Om man skall ha en rörlig debiteringsmodell så tycker jag att det naturliga är att man har en koppling till antal verifikationer per år. Det mest rättvisa är kanske koppling till omsättning, men även här så är det svårt att härleda ökad omsättning hos kund till ökad kostnad för Visma.

Ett system som premierar delade inloggningar känns inte ok. Jag vet att oavsett debiteringsmodell så kommer det att finnas orättvisor och att ta fram en helt rättvis modell skulle ske på bekostnad av tydlighet för kund att förstå vad man kommer att betala.

CONTENT PRODUCER
Hej!

1: Debiteringsmodellen är fortfarande utformad efter ett grundabonnemang på produkten och därefter kostnad för ytterligare användare. Jag tror att tidigare kostade en extra användare lika mycket som en grundlicens. - så är det inte längre utan extra användare har ett reducerat pris.

2: Jag ser att det försvinner lite i min text ovan men det står:
Genom att fylla i följande formulär kan du registrera din revisor som en användare i ditt program utan kostnad:
Jag ska försöka formulera om det lite. Men det är alltså ingen kostnad för att lägga upp revisorsanvändaren 🙂
/Anna
CHAMPION
Tipp topp! (Bra!)
NY MEDLEM
Idag har min revisor en egen inloggning. Jag har nu ansökt om en revisorsinloggning. Skall jag radera hans normala inloggning eller kommer Visma att omvandla den till en revisorsinloggning eller är de oberoende av varandra?
CONTENT PRODUCER
Hej!

Det kommer inte automatiskt att ändras till en kostnadsfri inloggning, men däremot kan jag se till att du får hjälp så att det blir rätt.

Jag vill bara säkerställa att det är revisorn du menar och inte en redovisningskonsult. De här två blandas lätt ihop.
Redovisningskonsulten hjälper till med bokföringen/lönehanteringen (redovisningen) och bör ha en egen inloggning till eEkonomi antingen som att du har lagt upp som en extra användare eller att ni har ett samarbete som betyder att redovisningskonsulten sitter i ett annat system som pratar med Visma eEkonomi.
En revisor sköter revisionen av företaget och kontrollerar redovisningen.

Revisorsinloggningen ger användaren rätt att
 • Se allt innehåll i programmet
 • Skriva ut rapporter
 • Exportera SIE-fil
 • Exportera register
 • ...Men kan inte göra några ändringar i programmet.

/Anna
NY MEDLEM
I mitt fall är det en redovisningskonsult, och i mitt fall behöver hen kunna göra ändringar.

Jag antar att cirkeln därmed är sluten och vi är tillbaka vid min kritik mot debiteringsmodellen 😞
CHAMPION
Nu är i alla fall inte jag med... trodde redovisningsbyråer har rabatt på eEkonomi och sedan plockar man in dem som ett samarbete?
Istället för att lägga upp dem som separat användare i sitt eget eEkonomi?
NY MEDLEM
Fick just följande uppgifter från supporten:
---------------------------------
En ytterligare användare till programmet Visma eEkonomi Smart kostar 1 068/ år. 
Revisorsinloggningen är kostandsfri.
---------------------------------
Jag tycker att det är en alldeles för hög kostnad för att ha ett eget konto för en redovisningsekonom eller ytterligare användare.
CONTENT PRODUCER
Ja förlåt, jag uttryckte mig slarvigt 🙂
Alternativ 1:
Som användare av Visma eEkonomi bjuder du in din redovisningskonsult under Appar och tillval. Redovisningskonsulten får då en kostnadsfri inloggning till ditt företag i Visma eEkonomi. - Redovisningskonsulten jobbar i samma variant av programmet som du.
Alternativ 2:
Om redovisningskonsulten istället använder vårt baspaket för redovisningsbyråer så är det gratis för byrån. De kan då jobba i den största varianten av Visma eEkonomi (Pro) och du som kund kan jobba i den version som passar dig bäst - beror på vilken arbetsfördelning ni har bestämt. Kostnaden blir programkostnaden för den variant som redovisningsbyrån valt att du ska arbeta i.
/Anna
APPLICATION SPECIALIST
Hej!

Vi har gjort förbättringar i revisorinloggningen och har idag släppt möjligheten för dig som byrå att kunna använda revisorinlogg även till Visma eEkonomi Start. Det är alltså nu möjligt att använda revisorinlogg till alla eEkonomi-varianter.

/Nellie 
CONTENT PRODUCER
(uppdaterad av Niklas Crona CONTENT PRODUCER ‎2020-04-29 16:03 )

Hej!

 

Vill uppdatera i detta inlägg med en nyhet i revisorsinloggningen för Visma eEkonomi. Ni kan nu själv lägga upp revisorn som användare via Mina tjänster. Du kan läsa mer i foruminlägget Nu är det ännu enklare att bjuda in din revisor till Visma eEkonomi.

 

Hälsningar/

Niklas - Content Producer