Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mita Jonsson
  • 0 Svar
  • 2 gilla
  • 51 Visningar
Om du tänker att du ska försöka bli mer digital så behöver du inte göra allt på en gång. Du kan ta en sak i taget, och när du är bekväm med det så kan du ta nästa steg. Här är några exempel på hur du kan bli mer digital i Visma Administration. 

Skicka momsrapporten via eSKD
I programmet kan du lämna din momsrapport via internet. Innan du kan börja skicka via eSKD måste du lämna en ansökan till Skatteverket. 
Läs mer om hur det fungerar i Skapa elektronisk skattedeklaration (eSKD) för momsdeklaration »

Skicka betalfil till din bank
Om du använder bankens internettjänst kan du skicka betalfilen för dina leverantörsfakturor elektroniskt, både inhemska och utländska leverantörsfakturor. 
Läs mer i Skapa utbetalning via betalfil » 
Se filmen Skicka betalfil till din internetbank »

Återrapportering av kund- och leverantörsbetalningar på fil
I programmet kan du använda återrapportering för att göra det enklare för dig när kundinbetalningarna betalats via fil, eller när du skickat dina leverantörsbetalningar via fil. 
Läs mer i Återrapportera kundinbetalningar »
Läs mer i Återrapportera leverantörsbetalningar »

AutoInvoice
Skicka faktura/beställningar
Använder du AutoInvoice så behöver du inte längre skriva ut, frankera och posta dina fakturor. Du kan välja om du vill skicka som vanliga brev, e-post eller via e-faktura. Så har du kunder som fortfarande vill ha det på brev, kan du välja det på den kunden, resterande kunder får då fakturan på mejl eller e-faktura - beroende på vad du väljer på respektive kund. Arbetar du mot den offentliga sektorn så är det ett lagkrav från 1 april 2019 att fakturera e-fakturor.
Skicka dokument via AutoInvoice »
Se filmen Skicka fakturor via AutoInvoice »
Se filmen Aktivera tjänster »
Se även det inspelade webbinariet Kom igång med AutoInvoice »
Därför ska du fakturera digitalt »

Ta emot faktura/ordrar
Via AutoInvoice kan du också ta emot fakturor/ordrar. Det innebär att när du får en faktura från en leverantör så meddelar programmet att det finns dokument att läsa in. Du kan då förhandsgranska innan du bestämmer om det ska gå in i programmet. När uppgifterna sedan läses in så skapas fakturan/ordern automatiskt. 
Ta emot leverantörsfakturor via AutoInvoice »
Se filmen ta emot leverantörsfakturor via AutoInvoice »
Se filmen Aktivera tjänster »

Kravhantering - AutoCollect
Om du vill ha hjälp med att effektivisera din kravhantering, dvs driva in förfallna fakturor och dröjsmålsräntor så kan du använda AutoCollect. Du väljer själv vilka fakturor som ska hanteras av tjänsten, som exempelvis uppdragen betalningspåminnelse och inkassokrav. Använder du AutoCollect går det automatiskt ut en påminnelse till din kund, och om din kund inte betalar fakturan eller påminnelsen så avgör du om det ska gå till inkasso. 
Läs mer om AutoCollect » 
Skapa uppdrag via AutoCollect »
Se filmen skapa och skicka uppdrag »
Se filmen Aktivera tjänster »
Se även det inspelade webbinariet om Kom igång med AutoCollect »

Ekonomiöversikt
Du får enklare, snabbare och tydligare överblick på ekonomin i ditt företag, vart du än är. Du får överskådliga diagram och du kan även djupdyka i siffror och verifikationer. Du kan få rapporter på engelska.
Läs mer om Visma Ekonomiöversikt i Administration »
Läs mer om Visma Ekonomiöversikt »
Se filmen Så fungerar Visma Ekonomiöversikt »
Se filmen Aktivera tjänster »
 
Scanna kvitton

Om du vill minska risken för att kvitton glöms bort är det smidigt att använda appen Visma Scanner. Via appen kan du fota, spara och skicka kvittot till programmet. När du fått in underlaget kan du sedan koppla dessa till både verifikationer och leverantörsfakturor. 
Läs mer om hur det fungerar i Visma Scanner » 
Se filmen Skicka underlag med Visma Scanner » 
Se filmen Aktivera tjänster »
Digitala kvitton »

Visma Sms
Ett smidigt sätt att ta kontakt med dina kunder eller leverantörer är att sms:a via Administration. Du kan göra det direkt från ett dokument du är inne på i registret i listläget till flera samtidigt eller till enstaka i kortläget. 
Läs mer om hur det fungerar i Skapa sms » 
Läs mer om Visma Sms »
Se filmen Aktivera tjänster »

Spara säkerhetskopior digitalt
Med hjälp av Storegate Backup kan du spara dina säkerhetskopior du tar digitalt. Du anger vilka filer och mappar på din dator som du vill överföra till din lagringsyta på Storegate Backup, och du kan även schemalägga hur ofta du vill att detta ska ske.
Läs mer om Storegate Backup »

Papperslösa kontoret 
Att gå från papper till digital redovisning väcker många frågor - läs mer i Många vill skippa papper - här är 9 frågor och svar » och Spara tid och slipp onödigt arbete »
Medverkande