Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2021-01-12 09:59 )
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 349 Visningar

Storbritannien lämnade EU den 31 januari 2020. Under övergångsperioden har företag och privatpersoner haft möjlighet att förbereda sig på Storbritanniens utträde och från och med 1 januari 2021 kommer nya avtal och regler att gälla.

 

Har du kunder med landskod GB behöver du manuellt se till att fältet EU-kund med VAT-nr avmarkeras för dessa. Du hittar fältet i kundregistret på fliken Fler uppgifter och har du flera kunder från Storbritannien gör du enklast ändringen genom en Massuppdatering.

 

Nordirland ska i fortsättningen betraktas som ett EU-land vid handel med varor mellan Nordirland och EU. Säljer du varor till kunder i Nordirland ska du låta markeringen för EU-kund med VAT-nr vara kvar i kundregistret och du behöver ändra prefixet i VAT-numret så att det står XI istället för GB. När du gör detta kommer rätt markeringar och bokföringskonton att anges på fakturorna i fortsättningen och transaktionerna kommer med på utskriften EU periodisk sammanställning.

 

Säljer du både varor och tjänster till Nordirland rekommenderar vi att ha separata fakturor för detta. När du fakturerar varor ska markeringen för EU-kund med VAT-nr på kundfakturan och fliken Kunduppgifter vara kvar, och när du fakturerar tjänster ska den tas bort. Du kan fakturera varor och tjänster på samma faktura, men får då vara observant så att du anger rätt konton på artikelraderna.

Medverkande