Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Jenny Sjöström Sannéus APPLICATION SPECIALIST ‎2020-12-17 11:12 )
  • 5 Svar
  • 0 gilla
  • 357 Visningar

Från och med 1/1 2021 kan den som installerar grön teknik få skattereduktion både för arbete och för material. Den som köper installation av solceller, lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon ska få ett avdrag direkt på sin faktura. 

 

Skatteverket har inte någon färdig lösning för att hantera skattereduktionen på fil och fortsätter sitt arbete med att få det på plats. 

 

Samtidigt arbetar vi självklart vidare i Administration för att få en helhetslösning som fungerar. 

Tills vidare behöver du hantera detta manuellt i programmet och även rapporteringen till Skatteverket. Exakt hur du ska göra är något vi undersöker och delar med oss av den informationen innan de nya reglerna träder i kraft. 

 

Jag rekommenderar att du följer inlägget genom att klicka på prickarna uppe till höger och väljer Prenumerera. Då får du ett mejl när det görs en uppdatering i tråden.

Kommentarer
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Jag vill bara göra en uppdatering här i tråden om att vi fortfarande kollar på hur du bäst hanterar skattereduktion för grön teknik i programmet. Återkopplar så fort vi har något nytt att dela med oss av. 

 

Ha en fin dag!

/Jenny

NY MEDLEM

Hej,

Finns det någon uppdatering i ärendet? Vi har börjat bygga upp en hel del ordrar som måste faktureras snart.

/Jenny

NY MEDLEM

Hej,

Vi är fler som undrar om uppdatering ? /Sara

NY MEDLEM

Hej

När kommer uppdateringen?

Alexandra

APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Jag ber om ursäkt över att en uppdatering har dröjt!

 

Som det är idag behöver du hantera fakturan som en vanlig kundfaktura och med textrader informera vad fördelningen och att betala blir för kunden. Ansökningen till Skatteverket får hanteras manuellt utanför programmet. 

 

Självklart jobbar vi på att få en bättre hantering direkt i programmet men kan inte svara på när den förändringen kommer att ske. 

 

Ha en fin kväll!

/Jenny