Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

HejJag har precis bytt från Mamut till Visma eEkonomi och ska nu bokföra mitt första lönebesked. Jag har en förmånsbil där jag drar av motsvarande förmånsvärde på nettolönen varje månad. Enligt vad jag Googlade mig fram till i Mamut-tiden, baserat på flera träff, så bokförde jag då detta avdrag som kredit på konto 7388. När jag nu har skapat det första lönebeskedet i eEkonomi så valde jag lönearten "Avdrag efter skatt" och därmed bokfördes mitt nettolöneavdrag med kredit på konto 2790 i stället.Jag vet att jag kan ändra till konto 7388 under inställningarna för denna löneart, men jag förmodar att Visma har använt 2790 av någon anledning? Beror det på nya regler för kontrolluppgifter i 2019? Vilket konto bör jag använda för mitt nettolöneavdrag?MvhFrank MortensenManagon AB
Hej. Har ett "överskott" på konto 2510 Skatteskulder, d v s jag har beräknat skatten till ett belopp och den slutliga skatten blev något lägre. Nu vill jag återföra det beloppet på något sätt så att konto 2510 Skatteskulder blir 0 (Noll). Hur gör jag för att det ska stämma i balansräkningen sen, så att det blir Noll på "båda sidorna"? Vilket motkonto använder jag mot 2510? Brister tyvärr i min egen kunskap men vill göra rätt. Tacksam för kloka förslag.
Det beror inte bara på beloppets storlek utan även den ekonomiska livslängden. Skatteverket brukar anse att ett större inköp av inventarier som har ett samband och en livsläng längre än tre år skall aktiveras, d.v.s bokas som tillgång. T.ex kontorsmöbler köpta på samma tillfälle. Sedan så är gränsen rätt flytande och det är svårt att ge ett generellt råd utan att veta vad det är som inköpts.
Hej! Vi har köpt in komponenter som ska bearbetas och säljas vidare Dessa komponenter är samlade på en faktura och faktura beloppet är på mer än ett basbelopp. Hur ska detta bokföras , ska det bokföras som inventarie eller lager?
Hej Niro74, På konto 2617 har du momsrapportkod 30 och på 2647 har du 48. Tyckte mig se att du arbetar i Visma Administration så jag har ett litet tips till dig. I Administration har du konteringsmallen KML74 som hjälper dig med att bokföra omvänd skattskyldighet för byggtjänster. Du hittar dina konteringsmallar under Bokföring - Konteringsmallar. Om det gapar tomt här behöver du importera mallarna. Vi har valt att skapa konteringsmallar för händelser som dels är vanligt förekommande men även för händelser som är av lite svårare karaktär. Skulle du ha behov av att använda andra konton än de vi har föreslagit i konteringsmallarna så går det fint att byta konton till de som är korrekt för dig. Du kan även skapa en helt ny konteringsmall eller kopiera och ändra i en befintlig. Här på Visma Spcs gillar vi konteringsmallar så mycket att vi t.om har spelat in en film om hur du arbetar med konteringsmallar /Tinna