Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Hej! Det går att göra så länge det är okej att allt bokförs på samma konto och med samma momssats (om inte så kan du korrigera detta med manuella verifikationer i efterhand). Något annat som också är bra att tänka på är att fakturan du skapar i eEkonomi kommer få ett kundfakturanummer som kanske inte stämmer överens med det på fakturan du skapat utanför eEkonomi. Vill du vilket nästa fakturanummer är går du till Inställningar - Företagsinställningar - Faktureringsuppgifter. /Moa
Hej @Conny JohannessonJag ska minsann försöka hjälpa dig 🙂 Först behöver jag bara veta om du bokför om alla verifikationer eller har du importerat en sie-fil med bokföringsdata efter omstarten?Återkom så ska jag hjälpa dig vidare!
Hej! Ny dag nya problem att lösa!Jag förstod inte nyttan med autoinvoice förrän efter ett tag. Jag har därför fakturor i programmet, i pappersformat och via mail. Jag glömmer också ibland att skriva till leverantörer att de ska skicka fakturor till programmet.Nu har jag sett att jag troligtvis bör periodisera utgiften för en logotyp; 7000 kr exkl. moms, vilken betalats under 2019 och som ej är klar riktigt än. Denna faktura kom till mailen. "Periodisera"-knappen verkar endast finnas på "leverantörsfakturor".Hur gör jag nu? Kan jag skicka fakturan till autoinvoice i efterskott och på något vis fixa till detta? Eller finns det ett annat enkelt sätt att gå till väga?Över hur lång tid ska logotypen periodiseras? Jag vet inte hur många år jag kommer ha firman och använda samma logga liksom.Tack på förhand,Mira
Jag har en leverantörsfaktura från 2013 där något har blivit fel. Bokfört belopp är 627:- men betalt belopp är 687:-. Eftersom faktura är såpass gammal och ligger i utbetalningsarkivet kan jag inte göra någon betalning av fakturan och boka bort den på det sättet. Däremot ligger den fortfarande kvar i leverantörsreskontran. Hur får jag bort den?
Vi har ett hyresavtal på en lokal som används i ett annat av våra bolag och hyran vidarefaktureras inom koncernen. Leverantörsfakturan konteras på 5010 (lokalhyra) och när vi fakturerar ut den har den konterats på 3912 (hyresintäkter). Vi har normalt ett särskilt konto för det som faktureras inom koncernen men undrar om just hyra behöver särskiljas eller om det går bra att lägga på 3591 (övriga fakturerade kostnader inom koncern). Kanske efter tycke och smak :)?