Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Hej!Är ny på Visma så jag har några funderingar hur jag får det rätt.Fakturerar installationer i byggbranschen, så det ska vara med omvänd moms.Har skapat en artikelkontering för mina artiklar som jag döpt till "installation" och kodat som "tjänst, 0% moms" och enda kontot är 3231.I vissa fall behöver jag göra inköp av material som förbrukas samma dag som inköpet. Detta faktureras vidare till slutkund med ett påslag, och eftersom det är en liten del av hela bygginstallationen så ska även materialet faktureras med omvänd moms.Då till frågan! Behöver jag en annan artikelkontering för materialet som faktureras ut? Hur ska den i så fall vara kodad?Och hur ska inköpet av byggmaterialet (förbrukningsmaterial av litet värde) konteras när det nästa dag faktureras ut med omvänd moms?
Tack för svar! Men det hade varit bra om det framgick av checklistan för årsavstämning!
Om jag har förstått rätt ska alltså "Omföring av ingående balanser på kapitalkonton" bokföras räkenskapsårets första dag, alltså i detta fall 2019-01-01?Följdfråga på det, vad gör man om den perioden är låst?
i det fallet blir kostnaden 1000.
Hejja, 7500 var fel konto, ska bara användas för kostnader för anställd personal. Du ska bokföra inbetalningen antingen på konto 2012 eller 2013 - 2012 har tidigare varit standardkonto för Skattekonto för enskild firma (dvs du själv) men numera tar man det oftare som eget uttag på 2013.