Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Enskild Firma
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Bokförd telefon på inventarielistan som är returnerad - Enskild Firma

Hej!Jag köpte för ett tag sen en telefon/smartphone till företaget. Jag har bokfört den betalda fakturan och telefonen står på inventarielistan. Tyvärr visade sig telefonen sen ha ganska stora fel och jag fick därför skicka in den på service. När den väl kom tillbaka efter nästan en månad visade sig felen kvarstå så jag hävde köpet och returnerade den till företaget jag köpte den av. Jag ska få tillbaka pengarna för den och har nu istället köpt en ny av annan modell och pris som jag precis fått hem. Hur ska jag bokföra och ändra allt detta så det blir rätt!? Bokför i Visma Enskild Firma.Tacksam för svar!
1 SVAR 1
CONTENT PRODUCER

Re: Bokförd telefon på inventarielistan som är returnerad - Enskild Firma

Hej!

Jag utgår från att värdet på mobilen var på lägre än ett halvt prisbasbelopp och att mobilen då ligger med direktavdrag. Du kan kontrollera detta under Löpande rutiner - Inventarielista
Detta betyder att det inte görs några avskrivningar på den utan det registreras som en kostnad direkt i ruta R6 på deklarationen.

För att få det rätt då så väljer du först att utrangera inventariet (detta ska i vanliga fall bara göras om inventariet blir stulet eller går sönder). Det gör du under Löpande rutiner - Inventarielista via knappen Utrangera.

Därefter väljer du Ny utbetalning - Övriga utgifter och anger datum och konto som du får pengarna på.
I fälten Belopp inkl. moms och Varav moms fyller du i beloppet men med minustecken innan.
På så vis visas det som en återbetalning och inventariet försvinner från din inventarielista.

Hojta om det är något som är oklart!

/Anna
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~