Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Enskild Firma
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Öresutjämning vid delbetalning av faktura - Enskild firma

En faktura har delbetalats och jag har då fått en summa på 450,50 kr inbetalad till mitt konto. Vid bokföringen av delbetalningen gör VISMA Enskild Firma en automatisk öresavrundning till 451 kr. Summan gick att justera till 450,50 innan posten sparades och på underlaget i bokföringen står därmed 450,50. I översikten och i behållningen på kontot är det ändå bokfört 451 kr.
Verkar möjligen som en detalj som kan behöva rättas till i programmet (?)
Hur kan jag justera detta så att bokföring och faktisk kontobehållning stämmer överens?
2 SVAR 2
NY MEDLEM

Re: Öresutjämning vid delbetalning av faktura - Enskild firma

Det där var intressant - jag har haft samma dilemma och ofta stämmer inte konto uppgiften i VISMA mot verkligheten för mig heller. Sår jag är nyfiken på vad du får för svar. Tack!
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Öresutjämning vid delbetalning av faktura - Enskild firma

Hej Bjorn W,

I programmet Visma Enskild firma blir ören automatiskt avrundade vid delinbetalning och det går i dagsläget inte att ändra på. 
Din faktura kommer därför att bli delbetald med 50 öre för mycket.

För att saldot däremot ska stämma på ditt företagskonto/girokonto i programmet mot hur det ser ut i verkligheten får du sen skapa en ny kassabokspost  - Ny inbetalning med typen Försäljning. Se då till att det är mot samma konto och på samma datum och registrera då -0,50 kr.
Se till att rutan Öresavrunda inte är ibockad. Nu kommer ditt saldo på ditt konto vara samma i programmet som i verkligheten.

Återkom om du har fler frågor.

Ha en fin dag!
/Cecilia