Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Jocke - JP Ekonomiservice
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Resultatenhet vid lön smart

Sitter med en kund som använder sig av resultatenheter. De har en person som jobbar 50/50 i de två olika resultatenheterna och ska därför ha lön 50/50 från dessa. Lönekostnader och arbetsgivaravgifter m.m. ska även dem registrerats 50/50 på resultatenheterna.

 

Vid lönekörning och just för detta exempel 50/50 på de två olika resultenheterna så får man dela varje löneart i två och registrera en resultatenhet per löneart vilket känns väldigt jobbigt och snurrigt för den anställde.

 

Sen finns det ett JÄTE PROBLEM arbetsgivardeklarationen blir inte någon resultatenhet på och det går heller inte att bokföra det i efterhand, utan då får man backa den verifikatet och sen göra ett manuellt verifikat. Då försvinner ju hela idén med resultatenheter och kunna jobba med det direkt i programmet.

 

Hur har ni tänkt runt detta?

 

// Jocke - JP Ekonomiservice
3 SVAR 3
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Jocke - JP Ekonomiservice 

 

Tack för ditt inlägg. 

Vi har rapporterat detta vidare internt men ser gärna att du även registrerar det som en produktförbättring till våra utvecklare. 

 

Klicka på knappen längst ned på sidopanelen som heter Feedback och förslag. Klickar du på den knappen kommer du till förslagssidan i Visma Lön Smart. Tryck sedan på den gröna knappen Lämna förslag. Du kommer då att länkas vidare till ett formulär där du kan lämna ditt önskemål. 

 

//Tinna

Jocke - JP Ekonomiservice
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Hej @Tinna Gunnarsson 

För mig är det väll inte riktigt en "förbättring och förslag" utan mer en brist i lön smart och arbetsgivardeklarationen och att man inte kan välja resultatenheter. Hela konceptet med resultatenheter faller ju om man inte kan registrera detta och dessutom inte redigera denna manuellt efteråt. 

 

Hur har ni tänkt där när man ska jobba med resultatenheter och arbetsgivardeklarationen, för någon tanke borde ni ju haft på detta hur man ska göra så man får med det eller har det missats? 

// Jocke - JP Ekonomiservice

Hej,

Fördelning av projekt och resultatenheter är en avgränsning i programmet, samma sak gäller att få in fördelning av projekt och resultatenheter på arbetsgivaravgifterna. 

Verifikation.png

Det hade fungerat att endast lägga in projekt och resultatenhet, men det går inte att fördela direkt i denna verifikationen som du nämner.
Tanken är att vi i framtiden ska lägga till mer funktionalitet angående denna funktion. 


/Agatha