Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Annika36
UTFORSKARE

Ändra från Brutto- till Nettosemesterdagar

Vi har från början tillämpat bruttosemesterdagar även för intermittent deltid utan att det varit några problem men nu har företaget vuxit med krav från många anställda att få olika fasta scheman och då blir det lite knepigt att få ihop semesterdagarna när man inte kan räkna dagar med decimaler.

Tidigare räknade vi en snittarbetstid varje vecka utan problem men nu kan någon ha ett schema på 5 tim två dgr/vecka och tar han då semester en av de dagarna blir det 2,5 semesterdagar och det går ju inte. Eller gör det det?

Kan man på ett smidigt sätt gå över från brutto- till nettosemesterdagar och hur förklarar man det för de anställda på ett begripligt sätt?

Vi har inte kollektivavtal men använder Detaljhandelns kollektivavtal i programmet.

1 SVAR 1
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Hej!

För att förklara för de anställda kan man säga att som deltidsanställd med nettosemester får du färre antal dagar, men de utnyttjas endast de dagar då den anställde verkligen skulle arbetat. I ditt exempel dras alltså endast en semesterdag istället för 2,5.
Den totala semesterdaglönen är densamma men det blir mer pengar per dag.

Om du har gjort semesterårsavslutet får du manuellt räkna om dagarna och semesterdaglönen för de anställda detta gäller för.

/Anna
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~