Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Christel12
NY MEDLEM

Ändra intjänande år samt period för semesteråret

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-30 15:33 )

Hej,

Vi har idag sammanfallande intjänande år och semesterår (kalenderår) men ska byta så att intjänande år kommer före semesteråret samt att semesteråret byter till 1 april-31 mars, dvs samma som semesterlagen.

När är bäst tid att göra detta skifte ? Vi har tyvärr fått lite olika svar på den frågan så testar i chatten för att förhoppningsvis få klargjort vad som gäller.

Ska vi göra ett semesterårsavslut per 31 dec 2016 eller vänta till 31 mars 2017 ? Eller ska ett semesterårsavslut göras vid båda tillfällena ? Berätta gärna och förklara med nedanstående exempel.

Anna Andersson började sin anställning 160201 och har 30 dagars semesterrätt. Hon tog ut 16
betalda semesterdagar under sommaren 2016.

Vad måste vi manuellt ändra i systemet och vid vilket tillfälle (före eller efter semesterårsavslut) osv.


Med vänlig hälsning
Christel

4 SVAR 4
Kalle Lindblad
ANSTÄLLD

Re: Ändra intjänande år samt period för semesteråret - Lön 300/600

Hej Christel!

Då det finns en bra arbetsgång på detta i våra skriva hjälpavsnitt gör jag så att jag guidar dig dit, skulle det sedan vara så att du har någon följdfråga är du varmt välkommen att återkomma. Du kommer till avsnittet genom att klicka här. Klicka på rubriken "Byte av semesterperiod". Där har du två texter som beskriver hur du skall komma till rätta med din omläggning, dels "Om du vill byta period för semesteråret" dels "När intjänadeåret har varit sammanfallande år och nu ska ändras till fg år".

Återkom som sagt gärna om du inte får till det.

Tack för ditt inlägg!
Jenny Lu
UTFORSKARE

Re: Ändra intjänande år samt period för semesteråret - Lön 300/600

Christel, nyfiken på hur ni löser detta rent praktiskt? De anställda har ju under 2016 redan tagit ut intjänad semester, och då finns det ju inga intjänade dagar kvar att ta ut under 2017. Kommer ni lägga enbart obetald semester under 2017?

Vi har funderat på att byta, men ser inte hur vi kan lösa det utan att det drabbar de anställda ekonomiskt under kommande året.

Christel12
NY MEDLEM

Re: Ändra intjänande år samt period för semesteråret - Lön 300/600

Hos oss är detta inget problem då de allra flesta har sparade dagar så de kommer ändå få ut betalda dagar även efter skiftet. Annars får man göra en överenskommelse med den anställde och se på bästa lösning i varje enskilt fall.
Jenny Lu
UTFORSKARE

Re: Ändra intjänande år samt period för semesteråret - Lön 300/600

Ok, det är inte läget hos oss tyvärr, utan skulle innebära att en del står med enbart obetald semester första året efter bytet. Men tack för infon i alla fall.