Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Marie Olofsson
NY MEDLEM

Arbetsgivaravgift för unga när svenskt personnummer saknas

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-05 12:43 )
Hur ska man registrera en anställd född 2003 som saknar svenskt personnummer för att arbetsgivaravgift för unga ska bli rätt? Fel i programmet?
 
 
 

I Vismas Hjälpfunktion i Lön600 står under rubriken Arbeta med anställningsregistret och Fältförklaringar så här:

 
 

"Skriv in personnummer i fältet. Du kan betala ut lön till anställda utan att du skrivit in personnummer men det är en viktig uppgift bland annat för rapportering.

 
 
 
 

Uppgift om personnummer ska alltid anges när personen har ett personnummer.

 
 
 
 

Har personen inget personnummer utan ett samordningsnummer ska det anges här. Samordningsnummer används till exempel för personer som får arbeta i Sverige, men som inte har uppehållstillstånd.

 
 
 
 

Saknar personen såväl personnummer som samordningsnummer ska istället löpnummer anges. Ett löpnummer ska vara konstruerat så att det börjar med personens födelsedatum, på samma sätt som i ett personnummer, följt av valfritt löpnummer (ÅÅMMDD-XXX). Till exempel kan en person född 4 juni 1969 som saknar personnummer få löpnummer 690604-001. När du anger denna typ av nummer i fältet Personnummer kommer programmet att varna att uppgiften är felaktig, men att numret har ändå ett giltigt format."

 
 

Jag har tolkat det som att man ska kunna lägga in t ex 030920-001 alternativt 20030920-001. Oavsett vilket av dessa två alternativ jag väljer går det inte att skapa en arbetsgivardeklaration där det blir 10,21 % i arbetsgivaravgift för den anställde. Lyckligtvis korrigeras detta i skatteverkets e-tjänst men jag vill ju hellre att det ska bli rätt i Visma lön600 från början.

 
 
1 SVAR 1
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Re: Arbetsgivaravgift för unga när svenskt personnummer saknas - Lön600

Hej!

Kontrollera vilken version av Visma Lön du har, du behöver ha version 2019.31 för att det ska bli korrekt. Du hittar versionen på https://vismaspcs.se/support/ladda-ner-och-uppdatera
När jag lägger in personnummer 20030920-001 får jag rätt arbetsgivaravgift på fliken 4 Skatt och arbetsgivaravgift.

Läs gärna mer i forumtråden Sänkt arbetsgivaravgift för skolungdomar i Visma Lön »
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~