Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Attestansvar Visma Lön & Anställd

En person borde kunna vara attestansvarig över anställda i Lön & Anställd trots
att samma person inte är anställd i bolaget där han eller hon är
attestansvarig.
Det fungerade i Visma Stämpla. Varför har ni tagit bort funktionen?
15 SVAR 15
COMMUNITY MANAGER

Re: Attestansvar Visma Lön & Anställd

Hej! 

Det går fortfarande att attestera i Lön Anställd även om personen inte ligger upplagd som anställd i bolaget, det är ingen funktion som vi har tagit bort. För att personen ska kunna attestera behöver personen finnas som användare i löneprogrammet under Arkiv - Användare - Användare
Vad är det som inte fungerar i det företaget nu? Återkoppla gärna så ska vi reda ut det! 
NY MEDLEM

Re: Attestansvar Visma Lön & Anställd

Hej. Jag har pratat med en tjej i chatten och hon sa att det inte går. Tror att det blev missförstånd. Jag ligger som användare i löneprogrammet under Arkiv - Användare. I Visma LönAnställd under Attestera - Attestansvariga - Ny attestansvarig kan jag inte välja mig. Har jag missat något?
COMMUNITY MANAGER

Re: Attestansvar Visma Lön & Anställd

Om du ligger som användare under Arkiv - Användare - Användare så blir du löneadministratör och kan då attestera alla anställdas kalendrar/tidrapporter. 
Som löneadministratör syns du inte i Lön Anställd under attestansvarig, och anledningen till det är att du redan har attestbehörighet för alla anställda. 

För att ha attestansvar för specifika anställda så behöver du vara upplagd som anställd i löneprogrammet.
NY MEDLEM

Re: Attestansvar Visma Lön & Anställd

Tack för svaret.
NY MEDLEM

Re: Attestansvar Visma Lön & Anställd

Det stämmer att man inte kan attestera i Visma anställd om man inte är lönesdministratör eller anställd i företaget. Man vill ju INTE att en person som ska attestera men som inte är löneadminstratör ska kunna se alla. I löneprogrammet agda kan man lägga upp en person som bara attestant för vissa personer i olika företag. Jag efterlyser samma funktion då det är väldigt vanligt. 
NY MEDLEM

Re: Attestansvar Visma Lön & Anställd

Hej,
Har precis pratat med Er support och Ni sager själv att det inte fungerar, och jag får inte heller det att fungera. Detta kommer inte att hålla I vår intern revision, informera mig vänligast så fort Ni lost problemet!!!!!!!!!!!
ANSTÄLLD

Re: Attestansvar Visma Lön & Anställd

Hej Mali,

Precis som Lisa beskriver så kommer den person som blir upplagd under Arkiv - Användare - Användare i löneprogrammet bli löneadministratör och därmed ha tillgång till att administrera Visma Lön Anställd. Detta betyder att personen i fråga kan logga in på Mina tjänster - gå in på Lön Anställd och under Attest - Attestera se alla anställda och attestera dem. Du kommer inte se användaren under Attest - Attestansvariga då det enbart är anställda som finns upplagda i löneprogrammet under Personal - Anställda som kan kopplas som attestansvarig.

Summan av kardemumman, användaren blir alltså automatiskt upplagd för att kunna attestera när den läggs upp under Arkiv - Användare - Användare i löneprogrammet. Om du vill kunna välja vilka anställda som personen i fråga ska vara attestansvarig för måste han/hon finnas upplagd som en anställd i löneprogrammet. Du kan läsa mer om attestansvariga i Lön Anställd i den skrivna hjälpen.

Återkom om du har fler funderingar!
/Fanny
NY MEDLEM

Re: Attestansvar Visma Lön & Anställd

Detta kommer troligen inte att hålla I vår internrevision, så då får ni införa att man kan se en signatur vem som har attesterat det. Annars borde Ni ändra så det fungerade som innan er uppdatering gjordes. Ska personen I fråga inte ha någon attestperson på sig, eller hur tanker ni här - ska det fältet vara blankt?
APPLICATION SPECIALIST

Re: Attestansvar Visma Lön & Anställd

Hej Jessica! 
Tack för din synpunkt, för tillfället är det inget vi har inplanerat att införa. Jag kommer lyfta din synpunkt med vår utvecklingsavdelning. 

Vänligen
Jesper