Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
CONTENT PRODUCER

Betala ut sjuklön på OB-ersättning

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-18 16:23 )

Det finns inga färdiga lönearter för sjuklön på OB-ersättning i programmet. Du måste själv kopiera de lönearter som du använder dig av för sjuklön dag 2-14 för att även sjuklönen för OB-ersättningen ska hamna i ruta 99 på arbetsgivardeklarationen.
 
Om du till exempel har en timavlönad och du använder dig av löneart 3159 för sjuklön dag 2-14, så ska du kopiera den och döpa den till exempelvis Sjuklön för OB 1. Radera den befintliga beräkningsformeln på kopian och lägg in 0,8*(Timlön*0,5) om du brukar använda dig av löneart 1144, Ob-ersättning 1, timavlönad 50%. 

Ta bort den kopplade lönearten 3171 under Kopplade lönearter och kontrollera övriga inställningar på lönearten och klicka på Spara.

Kopiera därefter löneart 3159 igen att gör sjuk-OB lönearter även för OB 2, OB 3 och OB 4 om du använder dig av det.

2 SVAR 2
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Betala ut sjuklön på OB-ersättning - Lön 300/600

Hej,

Jag har skapat en löneartikel, OB-ersättning på sjuklön enligt ovan beskrivning men blir fundersam när jag använder den i lönekörningen. Jag är nämligen tvungen att ange datum och antalet arbetstimmar för OB-ersättning på sjuklön och då tänker jag att det blir fel i statistiken på antalet sjuktimmar.

Ex.1 person är sjuk på en lördag där OB gäller hela dagen. Sjuklön för 8 timmar registreras först på löneartikel 3159 och sedan registreras även 8 timmar sjuklön med OB-ersättning på den nya löneartikeln. Nu ska det ju enbart vara 8 timmar sjukfrånvaro med det känns som att programmet registrerar 16 timmar sjukfrånvaro när jag måste fylla i arbetstimmar i frånvaro-/närvarotid i rutan som dyker upp på löneartikeln för sjuklön OB-ersättning. Har jag gjort något fel vid skapandet av den nya löneartikeln eller ska det vara så?

//Christoffer
Highlighted
ANSTÄLLD

Re: Betala ut sjuklön på OB-ersättning - Lön 300/600

Hej Christoffer,

Jag testade att göra samma upplägg hos mig och sen när detta hade registrerats på en lönekörning så tog jag fram en utskrift på frånvarolistan för samma period.
Den hittar du under Utskrifter och Spårning - Utskrifter - Personal - Frånvarolista. Tittar du på den så ser du att din löneart kopian från 3159 inte påverkar den beräkningen.

Det kan du även se om du kollar på lönearten under Lönearbete - Lönearter och tittar du på flik 2 Övriga uppgifter så ser du att din nya löneart ej påverkar semestergrundande frånvaro utan påverkar arbetad tid istället.


Om du kollar samma saker så tror jag att du ser att din löneart ej ökar på din sjukfrånvaro.


Ha en bra dag!
/Cecilia