Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Biobiljetter till anställda

Hej,

Det verkar vara ganska vanligt att företag belönar sina anställda med biobiljetter genom diverse tävlingar eller lotterier. Men hur ska det bokföras?

Är det avdragsgillt? Ska den anställde förmånsbeskattas?

Och hur fungerar det om man har biobiljetter som pris på en företagsmässa?
2 SVAR 2

Re: Biobiljetter till anställda

Hej,

Ja det stämmer att det är vanligt att anställda blir belönade med bl.a. biobiljetter vid prestationer på ett företag. Man kan använda konto ett 73xx konto för förmånerna.

Du ska kunna ska kunna bokföra detta som avdragsgillt då det har som avsikt att få de anställda att generera mer till bolaget. Dock ska den anställde förmånsbeskattas då det finns ett värde i dessa biljetter. Men kan jämföra det det som att få en extra peng.

Det är inga problem att ha biobiljetter som utlottning på en mässa. Du skulle kunna bokföra dessa kostnader på 5900 - Reklam och PR då det är syftet med biljetterna.

Med vänliga hälsningar
NY MEDLEM

Re: Biobiljetter till anställda

Tack för snabbt svar Philip!

Jag förstår vad du menar men bara för att tvista till det lite grann, Tolkar man biobiljetter annorlunda om dessa skulle lottas ut till anställda utan någon som helst koppling till prestation? Är det fortfarande avdragsgill kostnad och förmånsbeskattning hos den anställde som gäller då?

Hälsningar
Christoffer