Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Frida_13
MEDLEM

Deltidsschema, mertid

Vi har flera deltidsanställda. Dessa har i grunden ett heltidsschema som behövs för att räkna ut sysselsättningen. Problemet blir när en anställd arbetar mertid utanför "sitt" påhittade heltidsschema så blir det övertid. 

Svaret jag fick från supporten var att vi skulle säga till den anställda att hon skulle jobba andra tider, inom heltidsschemat!!?? Det funkar ju.......

Min ide är att man istället för heltidsscheman gör en ruta där man fyller i hur många timmar en heltidstjänst är för just den personen man gör deltidsschemat för. Då kan man enkelt räkna ut sysselsättningen utan att göra dubbla scheman. 

Det tar lång tid att sitta och stämma av alla deltidare som jobbar mertid när man kör lönekörningen. Man får sitta och räkna timmarna och klicka in på varje ruta och ändra från övertid till mertid. 

Det tar också grymt lång tid att sitta och få alla dubbla schema rätt när i princip alla våra anställda har individuella heltid och deltidsscheman.. 

Vi gör ca 110 löner i månaden.

2 SVAR 2
annsofie
MEDLEM

Precis samma problem här. Heltidsanställda med helt individuella scheman. Dessutom går det inte alltid att i Lön anställd ändra från övertid till mertid, från mertid till komp osv. Man måste ändra manuellt på respektive lönespec. Då sitta med varje kalender, klicka på rätt dag för att se vad den anställde önskade för det syns nere till höger när man öppnar dagen. Väldigt tidskrävande och irriterande. Sitter med ca 140 löner/månaden. 
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Frida,

Tack för att du har tagit dig tid att skriva i vårt forum. Jag kommer lägga det vidare till utveckling för Lön Anställd.

Däremot är det så att det behövs mer information än endast en veckoarbetstid vid heltid för en anställd och en sysselsättningsgrad för tjänsten att kunna veta när arbetad tid utanför deltidsschemat ska vara mertid eller övertid.
Tjänsten Visma Lön Anställd behöver få veta klockslag för den schemalagda deltiden och klockslag för den anställdes heltidsschema för att kunna veta att det ska vara mertid.

Vi tar det med oss och ha en fin dag!
/Cecilia