Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Det krävs Administratörsbehörighet för att synkronisera reseräkningar

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-13 10:53 )

Vi har lagt ut vår lönehantering på ett externt företag.
När de skulle kunna synkronisera (föra över) reseräkningar från Resa & Utlägg fick de felmeddelandet
 "Du har inte behörighet att ändra uppgifter på andra användare på vismaspcs.se."
Detta är förstås helt riktigt, det är inte meningen att de ska ändra uppgifter så som behörigheter och andra uppgifter, utan tanken var ju att föra över reseräkningar.
Vidare i samma meddelande:
 "En administratör på ert företag kan ändra din behörighet på vismaspcs.se under 'Mitt konto - Användare/Licens' och 'Behörighet på Visma Spcs webbplatser'." Se bild
 

Fel 1: Det ska inte krävas att man är administratör för alla våra användares konton på Visma för att läsa in reseräkningar. Det borde i så fall vara en egen roll för det. Naturligast vore dock att det skulle räcka att välja rollen "Användare" (som vi hade gjort) i kombination med att användaren har rollen "Löneadministratör" som tillägg på sitt användarkonto (vilket också redan var uppsatt).
Fel 2: Anvisningen som kommer upp går inte att följa; sökvägen till var man ändrar finns inte! Se andra delen av felmeddelandet. (Motsvarande felaktiga text kommer även upp när man för söker ändra en anställds uppgifter från Visma Lön.)

3 SVAR 3
Highlighted
FD ANSTÄLLD

Re: Det krävs Administratörsbehörighet för att synkronisera reseräkningar - Visma Lön 300/600

Hej Erik,

Då det bara är Administratörer som kan synkronisera från löneprogrammet, måste den som sköter er lönehantering ha behörigheten Administratör.

Om ni i löneprogrammet kollar under Arkiv - Användare - Användare och under Arkiv - Användare - Inloggning på vismaspcs.se är personen upplagd här?
I dokumentet Behörighet på vismaspcs.se kan ni läsa mer

När det gäller anvisningen ser jag att sökvägen är felaktig vilket jag beklagar och tar detta vidare till berörda personer.
Den rätta sökvägen ska vara vismaspcs.se - Mina tjänster - logga in med e-post och lösenord - tryck på pilen som du hittar till höger om företagsnamnet - Användare - klicka på personen och ändra i rutan Roll i Mina tjänster till Administratör - Spara.
(Är en person som redan är Administratör som får ge rätt behörighet till annan person).

Får ni inte rätt på det är ni välkomna att kontakta oss via chatt/telefon.

Ha en fin kväll
/Susan
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Det krävs Administratörsbehörighet för att synkronisera reseräkningar - Visma Lön 300/600

Hej,
Framgick kanske inte men vi har fått detta att fungera efter ett samtal med telefonsupporten, men de bad mig registrera de brister jag upplevde.

Tack för att du tar Fel 2 vidare. Har haft två samtal med telefonsupporten men ingen där har vare sig velat erkänna eller förstå vad som var fel på instruktionen i felmeddelandet. Men tack som sagt för hjälpen denna gång.

Och som sagt, jag är medveten om att det krävs att man är administratör, det var därför jag skrev ärendet. Påminner därför om vad som jag ser som ett fel i systemet (dvs en lönefirma får med dagens lösning mandat att styra över allas våra vismaspcs.se-konton):
"Fel 1: Det ska inte krävas att man är administratör för alla våra användares konton på Visma för att läsa in reseräkningar. Det borde i så fall vara en egen roll för det. Naturligast vore dock att det skulle räcka att välja rollen "Användare" i kombination med att användaren har rollen "Löneadministratör" som tillägg på sitt användarkonto (vilket också redan var uppsatt)." 

Mvh
Erik
Highlighted
FD ANSTÄLLD

Re: Det krävs Administratörsbehörighet för att synkronisera reseräkningar - Visma Lön 300/600

Hej Erik! 
Här kommer en uppdatering. Angående fel 2 så har meddelandet nu uppdaterats så att det stämmer överens med valen som finns på vismaspcs.se. 🙂 

Angående behörigheterna på vismaspcs.se så behövs tillgången för att produkterna pratar med varandra. Istället för att ha tillgång till att ändra användarens uppgifter bara i löneprogrammet så får de tillgång till uppgifterna även på vismaspcs.se. Samma uppgifter, bara att de också står på en annan plats. Om de ska kunna läsa in reseräkningarna så antar jag att de gör lönerna och är löneadministratörer? Vad är anledningen till att du inte vill att de ska komma åt uppgifterna, som de redan ser i löneprogrammet?