Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Jenny Lu
UTFORSKARE

Ej klara tidrapporter

Vi använder Lön Anställd för tidrapportering och har fått problem med att några anställda är sena med tidrapporteringen - hur löser ni andra som har VLA när någon inte gjort sin tidrapport i tid för att få med den på långkörningen? Vad jag förstått från supporten är enda alternativet att lägga in alla avvikelser manuellt? 

9 SVAR 9
Saku__
UTFORSKARE

Svar: Ej klara tidrapporter

Har också klurat på detta men inte hittat någon bra lösning. Vi jobbar som så att cheferna som attesterar sina anställdas tidrapporter får påminna om klarmarkering och se till att tidrapporterna är klara till lönekörningen. 
Har någon gång haft tidrapporter som ej är klarmarkerade/attesterade, avvikelserna har då kommit med på lönen därpå. Lägger inte in avvikelser manuellt, då avvikelserna kommer med månaden därpå, då får man komma ihåg att justera avvikelserna, med allt vad det innebär.
Detta system passar för mig, vi har ca 60 anställda.

Jenny Lu
UTFORSKARE

Svar: Ej klara tidrapporter

@Saku__ - tack för svar, vi har lika många anställda och jobbar på samma sätt med att respektive chef får påminna - men visst är det ett stressmoment varje månad att få med alla eftersläntrare.

Menar du att det trots allt har lästs in månaden därpå? Blir det då en eftersläpning på en månad eller kommer båda månaderna med i alla fall? 

Saku__
UTFORSKARE

Svar: Ej klara tidrapporter

Ja, håller med dig! 

Allt kommer med på nästa lön förutsatt att tidrapporten är klarmarkerad och attesterad. Så den anställde får avvikelser för två månader på den lönen. Det blir eftersläpning på den anställdes avvikelser för just den månaden som hen inte klarmarkerade. 


 

Jenny Lu
UTFORSKARE

Svar: Ej klara tidrapporter

Tack för förtydligande - det verkar inte som att supporten faktiskt vet om detta, svaret jag fick var att det bara går att läsa in en period till lönekörningen och enda möjligheten var att manuellt registrera timmar/avvikelser på den anställdes lönespec. 

Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Svar: Ej klara tidrapporter

Hej!

Jag hittade din tråd och har testat tillsammans med flera kollegor men får inte till det. En försent klarmarkerad tidrapport i Visma Lön Anställd förs inte över till nästa lönekörning utan du behöver lägga in uppgifterna manuellt.

 

Jag har inga superbra tips på hur man ska tackla detta problemet eftersom det medför extraarbete för dig.

Jag hittade en tråd där detta diskuterades för ett par år sedan: Hantera försenad tidrapport och försenad lön som löneadministratör » 

Ett tips är att börja med att lyfta det med chefen om det är ett återkommande problem.

 

/Anna

Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~
Saku__
UTFORSKARE

Svar: Ej klara tidrapporter

Hej Anna! Kan det vara så att jag skrivit en lön som "Extra lön" då jag ej haft klara tidrapporter. Sen när jag kör ordinarie lön nästa gång, då kommer de saknade uppgifter med från föregående period. Blev lite konfunderad när ni ej lyckades få med tidrapporter som ej var klara. Har för mig att jag tidigare lyckats med detta. Vill naturligtvis inte lämna felaktig info.

Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Svar: Ej klara tidrapporter

Ja, men så kan det såklart vara! Extra lönekörning hämtar inte några uppgifter vare sig från Visma Lön Anställd eller standardlönebesked.

tack för återkopplingen! 🙂 

Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~
Saku__
UTFORSKARE

Svar: Ej klara tidrapporter

Ni kanske kan testa, och hoppas att Jenny Lu ser detta!

Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Svar: Ej klara tidrapporter

(uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2021-06-11 15:50 )

Hej @Saku__ @Jenny Lu !

Superbra att ni lyfter denna, jag har försökt testa fram och tillbaka och bollat med kollegor. 

Framförallt framgår det att vi behöver förtydliga både internt hos oss men också i hjälpavsnitt så att det är tydligt för er också.

 

I de flesta fall kan du få in även sena klarmarkerade tidrapporter till Visma Lön, men jag ska försöka förtydliga de olika exempel som jag testat. 🙂

 

Alla mina exempel gäller ordinarie lönekörningar. Har du gjort en extra lönekörning för den anställde kommer uppgifterna synkroniseras vid nästa ordinarie lönekörning.

 

✔️ Om du har skapat lönekörningen innan perioden är klarmarkerad eller attesterad kan du jobba med de andra anställdas lönebesked tills vidare. När perioden sen är klarmarkerad/attesterad i Visma Lön Anställd synkroniserar du i Visma Lön och då förs uppgifterna över även för den sena anställde. 

 

✔️ Du kan också välja att denna personen inte ska vara med på den vanliga lönekörningen och sen skapa en egen ordinarie lönekörning på den anställde - då kommer uppgifterna med.

 

✔️ Du kan också välja att denna personen inte ska vara med på lönekörningen den månaden och sen när du skapar lönekörningen nästa månad kommer uppgifterna över.

 

Däremot om du har en lönekörning med en anställd utan klarmarkerad/attesterad period och låser den lönekörningen, då kommer uppgifterna för den perioden inte med vid ett senare tillfälle. Det hjälper heller inte om du försöker låsa upp lönekörningen och synkronisera på nytt. 

(för då låser det tydligen också möjligheten att föra över uppgifterna) - Detta tänker jag är ett konstigt beteende om man jämför med kalendariet där du kan lägga till snabbval långt tillbaka i tiden och de kommer med på kommande lönekörning. - kommer lyfta det som en förbättringspunkt.

 

 

Inser att detta blev lite rörigt men hoppas att det hjälpte lite.

 

Ett tips är också att ha en tydlig policy på företaget och kanske lyfta med chefen om hur ni ska hantera detta internt.

 

Trevlig helg!

Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~