Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Extra Skatt i Lön 300/600

(uppdaterad av My Janhall ANSTÄLLD ‎2020-03-19 11:17 )

Jag har en anställd som vill att vi drar 500 kr extra i skatt varje månad, kan jag lägga in detta så det görs med automatik i systemet

4 SVAR 4
KenArd
CHAMPION

Re: Extra Skatt i Lön 300/600

Hej Anette,
Skriv "2201 extra skatt" på fliken 3 i anställningsregistret under månadslön (eller nästa lediga rad).
Här kan du lägga in 500 kr. Många tor att det är fel när det står 500 kr och inte - 500 kr men det är helt i sin ordning.

MVH

Kenneth
Lena__15
NY MEDLEM

Re: Extra Skatt i Lön 300/600

Detta är mycket förvirrande när man kollar på lönespecen. När man normalt använder en avdragslöneart, så registrerar du beloppet, när du trycker enter så blir beloppet automatiskt negativt. Dock inte löneart 2201 Extra skatt. När den anställde får specen, så blir det protest. Du har gjort fel..... Jag ville att du skulle dra extra skatt. Behöver nog tänkas om angående detta, så att beloppet presenteras med ett negativt tecken. .
Philip Hjelmberg
FD ANSTÄLLD

Re: Extra Skatt i Lön 300/600

Hej Lena,

Man får tänka i banorna att ska man öka skatten så blir det positivt tecken på lönearten för skatt. Skulle man där emot dra av så att skattebeloppet minskar, då blir det negativt. Skatten är en separat del i lönehanteringen där men delger programmet om den ska öka eller minska. 

Med vänliga hälsningar
Philip
Ewa___22
NY MEDLEM

Re: Extra Skatt i Lön 300/600

Håller med fullständigt. Jag har precis konverterat till Lön 600 och blev jätte förvirrad över denna miss. Ett avdrag ska stå som ett negativt tal lika väl som ett tillägg står som ett possitivt tal. Gör om och gör rätt Visma, och det ombedelbart.