Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Förebyggande sjukpenning

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-11 12:35 )

Hej! Jag har en anställd som har fått ett beslut från FK på förebyggande vård, så det är några halvdagar per vecka som den anställde är iväg på detta. Min fråga är hur jag gör rent lönemässigt, blir väl ingenting som företaget ska stå för, inte ens de 10 % väl? hur lägger jag dessa dagar i lönen?
Tack!

3 SVAR 3
Highlighted

Re: Förebyggande sjukpenning - Lön 300

Hej Birgitta, 


Det är försäkringskassan som betalar ut sjukpenningen för den förebyggande vården och att företaget därför inte ska betala ut sjuklön för den perioden. Gällande hur avdraget ska göras så får ni nog titta i ert avtal hur det ska hanteras. Det finns inget inbyggt i löneprogrammet för detta utan ni skulle nog behöva skapa upp en ny löneart eller kopiera en passande löneart och kolla över vilka underlag den ska påverka samt hur den ska bokföras m.m. Om det är någon annan användare om har erfarenhet av hur detta ska hanteras så får ni gärna kommentera. Du skulle även kunna kika med försäkringskassan om hur de tänker att man ska hantera det rent lönemässigt.


Jag hittade även lite info på sidan Förebyggande sjukpenning för anställda på försäkringskassans hemsida. Återkoppla gärna om du har ytterligare frågor eller gällande hur du går till väga för att hantera detta så skulle det kunna vara till hjälp för andra användare också.


/Theodor
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Förebyggande sjukpenning - Lön 300


Hej Teodor!
Tack för ditt svar, jag får se hur jag ska göra när jag kör lönerna.
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Förebyggande sjukpenning - Lön 300

Hur gick det med det Birgitta? Jag har samma problem just nu. Tack för hjälpen!