Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Ludolf
NY MEDLEM

Re: Göra slutlönen före eller efter semesterårsavslutet - Visma Lön

Ja. "Löneperiod" = företagsinställningen Löneperiod. Det som skrivs under anställningsnumret på varje lönebesked. Där har jag aldrig tänkt annorlunda. Men tydligen har Visma inte tänkt på att samtliga löneartsrader för någon som slutat är avvikelserader för förra månaden, och den omständiga proceduren med semesterårsavslut och därefter återgång till löneregistrering inte tillför någonting.
Sanna Theodorsson1
FD ANSTÄLLD

Re: Göra slutlönen före eller efter semesterårsavslutet - Visma Lön

Hej allihop!

Ser att ni fick dokumentet från vårt hjälpavsnitt. Det är många delar programmet som finns att ta hänsyn till, period för lönen, period för avvikelser, period för semesterårsavslut och slutdatum för den anställde. För att kunna hantera de på något vis så behöver programmet utgå ifrån något. Precis som ni har diskuterat ovan så tittar den på löneperiod. 

Programmet fungerar alltså på det sättet idag. Jag hoppas att ni har fått en förståelse för hur det fungerar genom att kika på dokumentet. Annars får ni såklart gärna fortsätta ställa frågor här.


Christel - har du följt rekommendationen i dokumentet och gjort årsavslutet/inte gjort årsavslutet men får ändå en varning? /Sanna