Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Assistent
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Hantera förskott av lön med AGI

Någon som kan dela med sig om tips på hur man framåt ska hantera löneförskott, dvs när nu AGI träder i kraft. Har fått till mig att man bör undvika just att betala ut förskott. Jag är inte helt med på att det skulle medföra ett problem, men det kanske finns någon här som kan hjälpa til att förklara varför man ska undvika förskott.

 
 
Senarie 1

man har betalt ut förskott till anställd den 30 januari efter att lön betalts ut 25 januari. Då kommer detta förskott till löneadministratörens kännedom först inför lönekörning februari. Här är jag med på att det blir tokigt då man ska redovisa lön enligt kontantprincipen. Alltså inga mer förskott enligt senarie 1.

 
 
Senarie 2

man betalar ut förskott 5 och 12 februari som sedan dras av på lön som utbetalas 25 februari,

inga problem.
 
 
Senarie 3

man betlar ut förskott på lönen, t ex semestersersättning. Denna ersättnings skattas och betalas arbetgivaravgift på vid redovisning av AGIn och förskott dras senare av på lönekörning. kan

inte heller vara ett problem.
3 SVAR 3
Tatiana
NY MEDLEM

Förskott skall inte påverka rapporteringen, man drar det av från nettolön.
Assistent
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Det är nog mer att AGI redovisas efter kontantprincipen som ställer till det, dvs ska redovisas när betalningsmottagare/anställd kan disponera pengarna. Och då tänker jag att senarie 1 bör undvikas. Och visst dras förskottet av från lön.
Tatiana
NY MEDLEM

Ja; om allt regleras inom samma månad.