Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Korrigera antal semesterdagar? Fel i personalregistret - Lön

Antal kvarvarande semesterdagar efter sommarsemestern stämmer inte på ett par anställda.

Ex en anställd tog ut alla sina semesterdagar dvs 25 st + 2 sparade dagar under sommaren. På augustilönen betalades och togs allt ut dvs 25 dagar semestertillägg + 25 dagar uttag semesterdagar samt 2 dagar semestertillägg och uttag 2 sparade semesterdagar. Ändå står det att det på personens semesterflik Uttag 23 dagar och att det är 2 dagar kvar? Skriver jag ut lönehistorik lönearter så står det uttag 25 dagar och uttag 2 sparade dagar. Nedan visas för en person

Kan man korrigera dagarna så att det stämmer?

(En annan anställd tog ut 15 dagar i sommar men det står 10 dagar på semesterfliken.)
2 SVAR 2
NY MEDLEM

Re: Korrigera antal semesterdagar? Fel i personalregistret - Lön

Följer med spänning! 
Det är just sådant här som gör att man börjar kolla allt, då man ofta stöter på att uppgifterna inte stämmer. Gjorde stickprovskontroller i Lön Special också, men fann väldigt sällan att det inte stämde. Är det bara jag som tycker att det krävs att kontrollera i princip allt i detta programmet? 

CONTENT PRODUCER

Re: Korrigera antal semesterdagar? Fel i personalregistret - Lön

(updated by My Janhall ANSTÄLLD ‎2019-11-27 15:56 )

Hej LenaS!

 
 

Jag ser att du var i kontakt med oss under gårdagen angående detta och jag hoppas att ni kom fram till en lösning.

 

All typ av frånvaro så som semester, sjuk och så vidare registreras enklast med hjälp av de snabbval som finns i programmet. På så vis säkerställs att rätt lönearter används vilket i sin tur påverkar beräkningar korrekt samt rutor på exempelvis semester-fliken i anställningsregistret. Snabbvalen och hur lönehändelser registreras går att läsa mer om. (Använder man exempelvis Lön Anställd så registreras istället lönehändelser där). 

 

Diffen i ditt program ser onekligen märklig ut, har inte stött på det tidigare. För att felsöka skulle jag precis som du har gjort, jämföra med utskriften som heter Lönehistorik, lönearter. Ytterligare något som bör kontrolleras är hur det ser ut under

Arkiv - Inställningar - Ingångsvärden

, här ska säkerställas att inget har ändrats så som saldon eller ingångsvärdesdatum. Ingångsvärden ska endast användas när man börjat med programmet.

 

Om det inte har löst sig för dig ser jag gärna till att en kollega kontaktar dig för fortsatt felsökning - återkom i sådana fall!

 

Moa