Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted

Löneberedning endast semesterdel möjlig

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-12 12:04 )

Vi har en anställd utomlands. Vi betalar ut bruttolönen i eur till hen och personen betalar sin egen skatt i landet. vårt företag betalar sen sociala avg. till det andra landets myndigheter. vi behöver inte heller få med denne i systemet med KU eller liknande.
Däremot skulle vi vilja komma åt funktionen med semesterhantering.
Går det att lönebereda på något vis o endast komma åt semesterdelen?
Förslag på hur jag ska gå tillväga?
Hur lägger man sen in person nummer om man lägger upp anställd på detta vis?

1 SVAR 1
Highlighted

Re: Löneberedning endast semesterdel möjlig - Lön

Hej Lönekonsult2019,


Du kan lägga in personnumret på flik 1 i löneprogrammet inne i anställningsregistret. Om det är så att den anställde saknar svenskt personnummer kan du läsa i tråden Inget svenskt personnummer eller svenskt bankkonto, på hur du ska gå tillväga för att lägga upp det.


Hur du ska gå tillväga med semesterhanteringen beror lite på vad det är du vill registrera eller göra gällande semester?


Du kan börja med att gå till Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Semester för att kolla över företagets inställningar för de olika semestervillkoren. Efter det hanterar du semester på den anställde genom anställningsregistret på flik 5 inne på den anställde, där du väljer vilket semestervillkor den anställde ska gå på. Du kan läsa mer om de olika semestervillkoren på sidan Anställda, fliken semester.


När du har valt upp ett semestervillkor på den anställde och lagt in värdena där kan du sedan arbeta med semester på ett lönebesked genom att använda dig av snabbvalet: Semester, uttag- eller ersättning beroende på vad du vill registrera. 


Du kan läsa lite mer om det på sidan Registrera uttag av semester med snabbvalet Semester, uttag. 


Återkoppla om du har ytterligare funderingar.
/Theodor