Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Löneperiod för timavlönade

Hej, vi har både månadslöner samt timlöner i vår lönekörning. När jag skapar en ny lönekörning så kommer förslag på tiden som lönen avser. Vi har gått från att bryta timlönen 20-19 till att avse hel månad. Nu vill jag få programmet att föreslå hel månad hur gör jag då. Nu går det inte att få tidsperioden jag vill ha, anger jag 2016-04-30 som slutdatum skriver programmet 2016-03-31 som start, anger jag 2016-05-01 så skriver den 2016-04-02. Tacksam för hjälp. Lilian

6 SVAR 6
Scrapkuben
MEDLEM

Kontrollera dina inställningar. Har du valt att den för timlön ska visa föregående månad eller till ett visst datum? Väljer du föregående månad som löneperiod, så ska systemet känna av detta per automatik. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Johanna, jag vill att löneperioden för de timanställda skall avse innevarande månad. Så jag angav 31 som tom datum. Men den förslår fortfarande 2016-03-31 som start. Försöker jag med 2016-05-01 som tom datum blir 2016-04-02 startdatum......


Scrapkuben
MEDLEM

Jag tror inte systemet klarar av det, eftersom du då skulle ha utbetalning innan de jobbat timmarna som ingår.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

Precis som Johanna mycket riktigt är inne på, finns ingen möjlighet att använda sig av innevarande månad när det gäller Timavlönade. Utan där har man två alternativ, antingen välja ett till och med datum, men den lösning som nästan alla använder när man hanterar löneperioder för timavlönade är föregående månad. För att kunna välja innevarande månad, måste den anställde ha en månadslön.

Har du önskemål om att innevarande månad ska fungera även för Timavlönade, skulle jag rekommendera att du går in i denna tråden och skriver det. Där denna fråga har lyfts av ett par andra användare.

Tack för din fråga.

/Victor
Inger Lind
MEDLEM

Det vi framför allt vill ha är att Löneperioden kan känna av månadsdatum bryt (att flera månader har färre dagar än 31)
Dvs om vi reg valfri löneperiod 31:e så tar den startdatum den 31 i månadens innan om aktuell månad är en 30 dagars månad. Då blir ju ex den 31/8 löneberedd två ggr. Dels i perioden 1/8-31/8 samt 31/8-30/9. 

Eller ska man helt enkelt inte bry sig om datumet o bara köra på?


Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Inger,

Det låter som att ni i era företagsinställningar  under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Inställningar har valt t.o.m datum på raden för löneperiod och då kan man ej ha den 31:a då inte alla månader har 31 dagar i sig.
Då blir det som du skriver.
Vill ni ha hel månad så ställ ej in ert program med t.o.m datum utan välj då innevarande månad eller föregående månad beroende på vilken löneperiod ni vill ha.
Detta ska lösa dina problem.

Ha en fin dag!
/Cecilia