Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
UTFORSKARE

Nyanställd fått fel semesterdagar

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-11 14:29 )

När jag la in 2 nyanställningar i Visma lön 600, så har de ej fått 5 dagar (enligt kollektivavtalet) kollade igenom och vi hade inte kryssat i, under företagsinställningar att vi tillämpar förskottssemester (dock är det inte förskott, utan de ska ha fem dagar, enligt kollektivavtalet). Har kryssat i att företaget tillämpar förskottssemester nu, men det ändras inte på de som är nyanställd. Hur gör jag för att de ska få sina 5 dagar?

5 SVAR 5
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Nyanställd fått fel semesterdagar - Lön

nyfiken, vad säger kollektivavtalet om de 5 dagarna? Är det förskottssemester menar du? Eller är det semesterlagen (att man har rätt att vara ledig 5 semesterdagar om man anställs fr om 1 sept?) Om de är de 5 enligt semesterlagen är det något man fyller i själv; 5 dagar i rutan för obetalda dagar. det kommer tyvärr inte upp automatiskt.

Highlighted
UTFORSKARE

Re: Nyanställd fått fel semesterdagar - Lön

Kollektivavtalet säger följande: En arbetstagare som nyanställs har rätt till betald ledighet under 5 dagar som anställningen varar längre än en månad. Ledigheten ska tas ut senast 12 månader efter anställningen påbörjats.

Highlighted
NY MEDLEM

Re: Nyanställd fått fel semesterdagar - Lön

Intressant 🙂 känns som en manuell hantering men visma har kanske några tips att ge dig(?).
Highlighted
CONTENT PRODUCER

Re: Nyanställd fått fel semesterdagar - Lön

Hej!

Inställningen för förskottssemester gör inte att semesterdagar uppdateras automatiskt på den anställde utan dessa måste man lägga till manuellt. Du kan läsa mer här: Hur betalar jag ut förskottssemester till en nyanställd?

Så oavsett om det är faktisk förskottssemester eller som i ert fall, att den nyanställde ska ha 5 dagar, så får du lägga till detta manuellt på fliken Semester i anställningsregistret.

Mvh
Moa
Highlighted
UTFORSKARE

Re: Nyanställd fått fel semesterdagar - Lön

Hej oavsett hur jag gör så blir det tyvärr fel, var nog otydlig i min fråga, men alla anställda har en semesterlön med 13% (semestervillkor 10) och det är inlagt i systemet. Men sedan utöver det så har de 5 dagar semester med endast grundlön (enligt kollektivavtal) och det är inte samma som semestervillkoret 10 på 13 %. Antar nu att jag måste manuellt lägga in det när de tar ut dessa 5 dagar och att de inte räknas in i ordinarie semester. Struligt, men förhoppningsvis löser det sig när de tar ut dessa 5 dagar 😉