Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Positiv sparade semesterdagar innan semesterårsavslutet men blir minus direkt efter

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-27 10:33 )

Vi har semesterår t.ex.20150401-20160331. Semesterår och intjänandeår sammanfaller. På checklistan semesterårsavslut, står det att total sparade semesterdagar är 1+5=6. Se bild 1.
Sedan jag hade kört semesterårsavslutet, blir sparade semester vid månad 201605 plötsligt -12, se bild 2.(Den anställda hade inte tagit ut någon semester i april och maj)

På bild 3, står det att uttagna dagar är 18, och återstående dagar är -13. Bilden togs månd 201605 och den anställda har inte tagit ut någon semester i den nya semesteråret.

Mina frågor, och vänligen svara en efter en:

1. Rutan uttag 18 dagar går inte ändras. Hur räknar systemet fram det?
2. Är det någon inställning som jag gjorde är fel?
3. Jag förstår att det kan blir minus om semesterår och intjänandeår sammanfaller,då tar man ut flera semesterdagar än intjänade semester under året. Men varför blir det -12 sparade dagar direkt efter semesterårsavslutet. 

Tack!


Bild 1Bild 2


Bild 3

1 SVAR 1
ANSTÄLLD

Re: Positiv sparade semesterdagar innan semesterårsavslutet men blir minus direkt efter

Hej,

1. Rutan uttagna dagar tittar på lönearten för uttag av sparade dagar 3248. Man kan göra en spårning på lönearten via "Utskrifter och Spårning för att se historiken och hur den har använts för den anställde.

2. Förmodligen är det ingen inställning som är fel utan det vanligaste är att man försökt göra korrigering av semesterdagar på en lönekörning, eller använt fel löneart vid manuell registrering. Har man ändrat ingångsvärdesdatum under Arkiv - Inställningar - Ingångsvärden kan detta med påverka.

3. Precis det stämmer, har den anställde tagit ut mer än vad han/hon tjänat in står de intjänade dagarna i minus när man tittar på den anställde eller på semesterskuldlistan. Men det ska inte bli minus på sparade dagar vid semesterårsavslut utan det egentligen inget. Ligger den anställde på minus blir det inga sparade dagar vid semesterårsavslut och den anställde får inte heller något avdrag. 


Det har blivit något fel på den anställde men för att kunna hitta orsaken till det behöver vi lite mer information. Har du möjlighet att kontakta oss på telefon eller chatt så kan vi titta närmre på det tillsammans.