Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Redovisning av tillägg på arbetsgivarintyg

Ett problem blir när man skapar arbetsigvar intyg på personer som har månadslön där justeringar, övertid, premiekomp etc regleras efterföljande månad. Vid ett sådant tillfälle måste man lägga in att ingytget skall gälla en månad längre än anställningsperioden. Detta innebär att A-kassan inte godkänner AG intyget. I dag måste man alltså göra ett intyg föratt få alla justeringar sedan skappa ett nytt för att då justera, dvs flytta upp allt en månad. Jag tycker det borde finnas en inställning där systemet räknar "tillbaka" tillägg och justeringar en månad./Åsa

1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej hej!

Det ska inte vara några problem att få med avvikelser till arbetsgivarintyget.

Jag kanske missförstår din fråga så jag tar ett exempel för att förklara hur jag menar:)

Vi säger att jag har en anställd som slutar 26:e april och har varit sjuk 3-5:e april. Den här sjukfrånvaron kommer inte att registreras förrän på majs lönekörning då jag har avvikelseperiod månaden innan. Alltså kan jag inte skapa arbetsgivarintyg förrän majs lönekörning är skapad och sjukfrånvaron är registrerad.

Men jag skulle kunna skapa majs lönekörning nu direkt efter lönekörningen i april. Gå in på lönespecifikationen för min anställd som slutat och hämta upp sjukfrånvaron, om det inte redan är registrerat i kalendariet förstås. Så fort frånvarotimmarna registreras så räknas de med i ackumulatorerna med rätt datum. Det innebär att det även kommer att dyka upp som frånvaro på arbetsgivarintyget för perioden som jag väljer t.o.m 26:e april. Jag behöver alltså inte låsa lönekörningen utan kan vänta med resterande anställda och göra klart dessa i efterhand.

Hör gärna av dig igen om det är så att jag missuppfattat dig. Annars borde det fungera så här.