Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Sofie_17
NY MEDLEM

Re: Semester under sjukdom - Lön

Vilken tur 🙂
Lotta_46
NY MEDLEM

Re: Semester under sjukdom - Lön

Om den anställde har ett giltigt sjukintyg och är sjukskriven är ju hen inte frånvarande på grund av semester utan på grund av sjukdom. Det är alltså sjukfrånvaro som ska registreras och endast pengar som ersättning för semesterdagar som ska betalas ut och antal semesterdagar som man fått ersättning för ska bokas av.
Helena58
UTFORSKARE

Re: Semester under sjukdom - Lön

Eftersom man inte får betala ut semester i pengar hursomhelst så ska det registreras som Semester under sjukdom. Jag har jobbat så i snart 15 år på flera företag så det är inget nytt. Men givetvis kan man göra på olika sätt, men min önskan är att kunna få samma tydlighet som jag haft i tidigare lönesystem.
Lotta_46
NY MEDLEM

Re: Semester under sjukdom - Lön

Helena58
UTFORSKARE

Re: Semester under sjukdom - Lön

jag har läst men förstår inte vad det har med min fråga att göra.
Ja, man kan få semester från arbetsgivaren samtidigt som du får sjukpenning från Försäkringskassan.
Johan Svensk
ANSTÄLLD

Re: Semester under sjukdom - Lön

(uppdaterad av Johan Svensk ANSTÄLLD ‎2021-08-27 09:09 )
Hej Helena!

Det finns lite olika sätt att göra detta på, beroende på hur det ska påverka.
Är personen 100% sjukskriven kan du antingen registrera sjuk - semester - sjuk. T.ex. sjuk 1-9:e, semester 10-16:e och sedan sjuk 17-31:a igen. Vid långtidssjukskrivningar kommer programmet, efter semestern, fortsätta räkna sjukskrivningen där du slutade. Är det t.ex. dag 85 av sjukfrånvaron innan semestern registreras, så blir det dag 86 när du registrerar sjuk efter semestern igen. 
Vill du registrera sjukfrånvaro hela månaden kan du istället lägga sjuk hela månaden och använda snabbvalet Semester, ersättning - Utbetalning semester i pengar, för att betala ut semesterpengarna.

Skulle den anställda däremot vara deltidssjukskriven så har du möjlighet att registrera sjuk och semester samtidigt. Då tar den anställda semester från arbetstiden den faktiskt skulle ha arbetat och då kommer programmet justera semesteravdraget så att det totala avdraget (för sjuk och semester) blir 100%.

Hittade denna texten:
Vid längre sjukfrånvaro kan en anställd ha önskemål om att ta ut semesterdagar. Enligt bestämmelserna i semesterlagen är det inte möjligt att ta ut semester i samband med heltidssjukskrivning. Semester ska ge möjlighet till rekreation vilket den anställde inte har möjlighet till i samband med hel sjukfrånvaro.


Hoppas att detta kan vara till nytta! 🙂
/Johan

Visa lösning i originalinlägg

Sofie_17
NY MEDLEM

Svar: Semester under sjukdom

Jag verkar tidigare ha kunnat lägga in semester under en sjukskrivningsperiod. Personen har semesterdagar som måste läggas ut.

Nu får jag felmeddelande när jag ska klarmarkera lönespecifikationen

"det går inte att uttag semester pga att det registrerats annan frånvaro samma dag."

My Janhall
ANSTÄLLD

Re: Semester under sjukdom - Lön

Hej @Sofie_17

Ja, du kan ha flera typer av frånvaro på samma dag så länge inte frånvarotiden överlappar varandra, det verkar det göra nu så för att jag lättast ska kunna hjälpa dig behöver jag mer information. Min kollega Johan har gett ett par exempel ovan på hur detta kan hanteras i programmet, men hur ser det ut för dig? Har du testat ett utav dessa exempel eller hur ska utfallet bli? Är den anställde 100% sjuk eller är det deltid? 

Återkom gärna med lite mer info så ska jag försöka hjälpa dig! 🙂 
/My