Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Semesterdagar blir inte rätt för deltidsanställd

Hej. Vi har en anställd som arbetar 60% i 8 månader och 80 % i 4 månader. Totala antalet nettosemesterdagar per år är 19 dagar (28 på heltid). När jag registrerar semester 10 dagar på en och samma månad så läggs även övriga vardagar till som uttagen semester dvs 16 dagar. Hur får jag till detta? Som jag gjort nu så har jag enbart lagt till utbetalning av semestertillägget 10 dagar på x kronor vilket gör att återstående semesterdagar inte stämmer.
3 SVAR 3
ANSTÄLLD

Re: Semesterdagar blir inte rätt för deltidsanställd

Hej Britta57, 

Om jag förstår dig rätt så är den anställde intermittent deltidsanställd med nettosemester. Om du registrerar semester med snabbvalet semester, uttag så ska du kunna lägga hela intervallet och semesterdagar som dras av blir endast dem där den anställda har schemalagd/ arbetstid på ändå. Om du går till ArkivInställningarFöretagsinställningarSemester, där ska nettosemesterdagar vara ibockat. Kolla även LönearbeteKalendarium, det finns ingen ändrad arbetstid på den dagen den anställda egentligen inte skulle jobbat på? isåfall dras det semester även för den dagen. 

Däremot så rekommenderar vi för att undvika fel att man endast lägger semester på de dagar den anställda faktiskt var ledig vid intermittend deltidsanställning, man delar alltså upp intervallet. Detta kan du göra för att ditt problem ska lösas, använd snabbvalet semester, uttag men registrera bara semester för dem dagar den anställda faktiskt gjorde ett semesteruttag. 

Hör av dig om någon känns oklart.
Ha en fin dag!
/My 
NY MEDLEM

Re: Semesterdagar blir inte rätt för deltidsanställd

Tack för svar. Jag hittar dock inte att jag kan kryssa i nettosemesterdagar under A-I-F-S. Men det andra sättet du beskriver funkar säker bättre 🙂
ANSTÄLLD

Re: Semesterdagar blir inte rätt för deltidsanställd

Hej igen, 
Får be om ursäkt, jag ser nu att du har Lön 300 och då hanteras inte nettosemester eller intemettent deltidsanställning. Har du en anställd som jobbar deltid så blir det bruttosemester i lön 300, detta går inte att ändra till nettosemesterdagar utan jag förmodar att du har sänkt den anställdas betalda dagar manuellt inne på personalkortet och tyvärr så blir det inte helt korrekt beräknat då. 

Ska du ha nettosemester för dina intermittent deltidsanställda så kan du inte använda lön 300 utan måste uppdatera till ett lön 600. Annars kommer programmet hantera det som bruttosemester och då ska den anställda ha rätt till alla sina semesterdagar (25 i ditt fall), däremot så kommer dagarna få ett mindre värde vilket blir korrekt samt att semester dras även om den anställda inte är schemalagd på dagen. 

Du får gärna kontakta vår support om du vill ha hjälp med att uppdatera, du hittar oss här

Ha en fin dag! 
/My