Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Semesterersättning per månad

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-18 16:18 )

Ett AB som skall gå över till att betala semesterersättning per månad istället för per År. Om jag lägger över dessa till 30-extra anställd, kommer gammal skuld upp och de tar med summan från 20170401, men de skall bara ha en månad...hur gör man inställningen i Visma lön 600

2 SVAR 2
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Semesterersättning per månad - Lön

Ingen som är anställd längre än tre månader ska ha semesterlönen utbetalad månadsvis. Är dessa personer verkligen tillfälligt anställda? Det verkar ju inte riktigt så om de har en ackumulerad semesterersättning som du skriver. 

/Annica
Highlighted
ANSTÄLLD

Re: Semesterersättning per månad - Lön

Hej Ulf,

Rent praktiskt sett hur man får hantera detta i programmet är att man låter programmet hämta upp det hela ackumulerade beloppet för perioden sedan 20170401 om man har inställningen semestervillkor 30.
Då bör du få upp det beloppet på löneart 9103 semesterersättning, engångsskatt.
Sen lägger du in löneart 3232, semesterersättning och med samma värde fast med minustecken framför. På dessa två löneartsrader bockar du ur rutan Skriv ut längst ut på varje rad.
Då har du nollat bort skulden och får enbart denna månaden lägga in löneart 3232 igen och fyller i beloppet manuellt.
Sen nästa månad sköter programmet detta åt dig så länge ni har villkor 30 och har bockat i rutan semesterersättning betalas ut automatiskt vid lönekörning.

Däremot håller jag med Annica, är detta fast anställd personal och inte extra/säsongspersonal kanske de bör ha en annan inställning på flik 5 semester. 

/Cecilia