Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

michaela93
MEDLEM

Semesterutbetalning vid sjukskrivning och ändrad sysselsättningsgrad

Hej!

Vi har semesterår 20**-04-01-20**-03-31.

En anställd som vid tidpunkten var heltidsanställd men blev heltidssjukskriven i början av februari-19 och var sjukskriven fram till och med september -19. När den anställde sen kom tillbaka gick den ner till att bara ha en anställning på 50%. (alltså endast anställd 50 % och inte sjukskriven 50% och arbetar 50%)

 

Varför blir alla semesterdagarna nu bara värda det dem hade blivit om han arbetat halvtid hela året?

3 SVAR 3
AnnicaL
CHAMPION

Är allt rätt inställt för deltiden? Det spelar ju roll om personen arbetar halv tid alla dagar eller intermittent deltid, och om företaget använder netto- eller bruttosemesterdagar. Många inställningar som måste vara rätt. 

ja det skall vara rätt. Personen jobbar halvtid alla dagar och vi tillämpar bruttosemesterdagar. 

My Janhall
ANSTÄLLD

Hej @michaela93 

Eftersom beräkningarna beror på semestervillkor bland annat så vill jag också hänvisa till vårt skrivna hjälpavsnitt om beräkning av semester, där kan du räkna manuellt utefter det semestervillkor som gäller, ett exempel är ju semestervillkor 20 som på uträkningen av semesterdaglön kollar på aktuell månadslön. Precis som AnnicaL är inne på så är det bra att kontrollera dina inställningar. Jag tror det absolut lättaste är att du kontaktar supporten via telefon eller chatt, då kan vi kontrollera dina programinställningar tillsammans så allt stämmer den vägen.

Ha en fin helg! 
/My