Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Sjuklön 15-90 dagar


Vi har ett kollektivavtal som säger att vi ska betala 10% sjuklön. I Visma lön 600 går det att ändra till 90% avdrag. Kvar blir då 10% lön som bokförs på lönekonto istället för på sjuklön. För att kunna bokföra som sjuklön måste vi ställa in 100% avdrag och sen lägga in 10% sjuklön manuellt. Idag finns heller inget naturligt lönekonto inlagt avseende 10% sjuklön. Inget konto där det förklaras när och hur kontot ska användas som det gör på andra lönekonton.

Vi har ett annat system idag som klarar detta samt gör det mycket tydligt för våra medarbetare när de får sin lönespecifikation. Här syns hur mycket vi har betalat i sjuklön,  kompletterande sjuklön och sjukavdrag. Vi anser att det vore ypperligt för våra medarbetare och för oss som arbetsgivare att vi kan bokföra den kostnaden vi har för våra anställda som inte är på plats (sjuklön för ej arbetad tid). Vi ska idag anmäla till ägare och myndigheter hur stora lönekostnader vi har för icke arbetad tid och detta är då en av dem. Jag har försökt att lägga en koppling till lönearten sjukavdrag 15-90 dagar, men den fungerar inte när man använder sig av snabbvalen. När vi lägger in lönearten manuellt under lönekörningen fungerar det till viss del.

Hur gör vi för att det ska fungera? Det borde gå att utveckla, så att man inte behöver göra det manuellt och samtligt få det synligt på lönespecifikationen.
3 SVAR 3
NY MEDLEM

Re: Sjuklön 15-90 dagar

Jag har visma lön 600 och där finns en löneart som heter 3113, sjukavdrag per dag 90 %
ANSTÄLLD

Re: Sjuklön 15-90 dagar

Hej Marianne,

Jag vill dubbelkolla så att jag har förstått dig rätt. Du vill att det ska vara ett 100% avdrag på lönen men att du ska kunna lägga in en sjuklön på 10%. Jag tolkar det också som att löneart 3113, sjukavdrag per dag 90% hade funkat för dig, men eftersom dem 10% som betalas till den anställda bokförs på ett lönekonto istället för som sjuklön så tycker du det blir fel i bokföringen? 

Återkom och förtydliga gärna om jag har missförstått dig 🙂
Ha en fin dag!
/My 
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Sjuklön 15-90 dagar

Skulle också vilja ha detta särredovisat, men av en annan orsak. När man rapporterar till Collectum ska inte (!) de 10 % som betalas ut extra vara med.. Lyckas inte lösa det.