Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Ulf Jonsson
UTFORSKARE

Skapa ny löneart som kan användas i Visma Utlägg?

Hej! Har en fundering för kunds räkning som ser ut så här:

De har ofta utlägg för träffar och möten som bokförs på ett särskilt konto. Om jag lägger upp en löneart ex:vis 1225 som jag döper till "Träffar och möten" och med egen inställning för konteringarna - hur lägger jag till den i Visma utlägg så att användarna kan nyttja detta?

Frågar för att jag vill undvika "trial & error" 😅😅

Tacksam för respons är Ulf Jonsson

2 SVAR 2
Anton Ingvarsson
MODERATOR

Hej @Ulf Jonsson!

 

Detta kan du göra genom att lägga upp först lönearten/utläggskoden. Se till att du är i Organistationsvyn och gå sedan till Inställningar - Utläggshantering i listan till vänster. Sedan klickar du på Integrationer - Utläggskoder därefter Skapa nytt och skriver in då 1225, Träffar och möten sedan Spara ändringar. 

 

Därefter behöver du lägga upp utläggskategorin. Det gör du genom att gå via Inställningar - Utläggshantering igen, sedan Utläggskategorier. Klicka på Vanliga utlägg - Skapa ny kategori och skriver in Träffar och möten och väljer löneart 1225. Därefter kan användarna välja den nya kategorin när de skapar ett nytt utlägg

 

Ha det gott! 

// Anton

Hej Anton!

Tusen tack för hjälpen - tänkte väl att ni hade en bra lösning och jag ville fråga så att man inte förstör några andra inställningar.

Ha en skön helg//Ulf