Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Slutdag för sjukskrivning?

Är relativt ny på det här med löner och har nu en anställd som varit sjukskriven i ca en månad. han skulle egentligen ha fortsatt vara sjukskriven några veckor till, men valde själv att avbryta sjukskrivningen tidigare, och återgå till arbete. Nu när jag ska göra lönen för honom (Visma Lön 600) så använder jag mig av kalendariet och markerar de dagar han varit borta, och programmet räknar då ut hans sjukavdrag per kalenderdag. Min fråga är då hur jag ska göra med helgen innan han återkom till arbetet? Ska jag lägga sjukskrivningen över helgen också, eller ska jag sätta sista sjukdag som fredagen? Då programmet som sagt räknar ut sjuklönen per kalenderdag så gör ju helgens två dagar skillnad. Vad är rätt att göra? 
5 SVAR 5
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Slutdag för sjukskrivning?

Jag har ett liknande fall denna månaden. Jag vet inte om det är rätt men jag la sjukskrivningens sista dag på fredagen. Tänkte att det var ju sista sjukdagen, att det sen kommer en helg mellan kan ju inte den anställda hjälpa. Hade hen skullat jobba på lördagen så hade ju fredagen varit sista dagen hur som. Så tänkte jag, men det kanske är fel tänkt

  

NY MEDLEM

Re: Slutdag för sjukskrivning?

Många tidssystem brukar vara programmerade att den anställde anses vara sjuk tom sista dagen innan han återvänder till jobbet. Alltså dra sjukavdrag tom söndag om måndag är första dagen han är tillbaka på jobbet.


Re: Slutdag för sjukskrivning?

Om han själv avbryter sin sjukskrivning så är det väl rätt att fråga honom själv vad han anser - om han avbryter den fredag eller söndag.

Mikael Pettersson
NY MEDLEM

Re: Slutdag för sjukskrivning?

Okej, tack för svar! Så med andra ord så finns det inget direkt rätt eller fel i det här fallet, utan antingen kan jag vara "hård" och säga att han är sjuk dagen tills han återvänder (dvs söndag), eller så vara mer snäll och avsluta sjukskrivningen på fredag?
NY MEDLEM

Re: Slutdag för sjukskrivning?

Om ni har kollektivavtal så är det ofta reglerat där. I våra avtal får en frånvaro inte börja eller sluta på en arbetsfri dag. Oavsett om den anställde valt det själv eller om det är tidigare bestämd frånvaro.