Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ställa in rätt semesteravtal

Hej, jag behöver hjälp med inställningar i löneprogrammet, har fått kunder som använder sig av ett avigt för mig sätt att ta ut semester , det ska tydligen vara vanligt bland lärare . Dom ska inte ha semestertillägget vid semester utan ska ha detta utbet i en klumpsumma 1 gång om året , hur ställer man in detta?

7 SVAR 7
Annapanna1
UTFORSKARE

Under företagsinställningar - semester väljer du det aktuella semestervillkoret och bockar sen ur rutan "semestertillägget betalas ut vid uttagstillfället". Sen kan du betala ut tillägget när du vill. 🙂
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vilket löneart använder man för att betala ut de då?
Annapanna1
UTFORSKARE

Nu har jag aldrig gjort det i det här programmet, men jag förstår det som att man använder snabbvalet Semester, ersättning, och att tillägget då betalas ut för samtliga dagar som personen i fråga har tjänat in.
Om någon har ett annat och/eller bättre sätt; Rätta mig gärna.  
KMAB__
MEDLEM

Det finns ett snabbval i kalendern "Semester, ersättning"
Där kan du klicka i "Utbetalning av semestertillägg"
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tacksam för detta . Då kommer nästa fråga 🙂
Två av dom anställda har då bytt bort sitt tillägg mot 6 extra sem dagar. Ska jag då bara strunta i att klicka i utbet av semestertillägg?
Kommer inte det att ligga kvar ?
Jag har vid sista löneutbetalninge äntligen fått inställningarna att stämma , men då drogs inte semesterdagarna från innestående
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Elizabet,

Semestertillägget kommer genereras även för de två anställda då det är en allmän inställning med dess procentsats i företagsinställningarna.

Du har två alternativ på att ta bort detta tillägget på dessa två personer.

1.Om du hämtar upp tillägget även på dem som på alla andra när du gör lönen så kommer du får upp ett belopp på löneart 9109 Semestertillägg betalda semesterdagar. Du kan då på samma lönekörning lägga in löneart  3232 och skriva in det värdet fast med ett minustecken framför. Då nollas beloppet bort från företagets semesterskuldlista.
Glöm bara inte bort att bocka ur rutan Skriv ut längst ut på löneraderna för dessa två lönearter så att de inte syns på lönespecifikationen.

2.Du kan då när ni har gjort årets semesterårsavslut gå in på flik 5 semester och klicka in dig där det står Visa sparade dagar.
Där har du en ruta med Tillägg utbetalt och om du bockar i den på dessa dagar kommer programmet tro att det redan är utbetalat och klart.

Kan något av dessa alternativ kanske fungera för er?


Ha en bra dag!
/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för svar, ska prova detta 🙂