Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
APPLICATION SPECIALIST

Supporten tipsar: Jämföra fältkod 499 med sjuklönekostnaderna

Nu när du är på gång att lämna in er första Arbetsgivardeklaration på individnivå för första gången så dyker det givetvis upp en del funderingar och du vill dubbelkolla och förstå varifrån siffrorna hämtas. En vanlig sådan fundering är vad det är som läggs till under fältkod 499 - Sjuklönekostnad.

Tar du en snabb kik på skatteverkets sida om AGI ruta för ruta och läser om fältkoden 499 så hittar du följande:Sjuklönekostnaderna för månaden kan du lätt få fram från utskriften Lönehistorik, lönearter. Klickar du på knappen Urval så kan du välja vilka löneartstyper du vill ska visas. 
För att få fram de lönearter som används i fältkod 499 så väljer du på Löneartstyp nivå 1: Sjuk och på Löneartstyp nivå 2: Sjuklön
Tänk på att Karensavdraget räknar ner sjuklönekostnaden eftersom att sjuklönen numera betalas från dag 1-14.


4 SVAR 4
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Supporten tipsar: Jämföra fältkod 499 med sjuklönekostnaderna

Kan man ändra typ på en befintlig löneart? Vi har kopierat löneart för OB till SjukOB eftersom de anställda även får sjuklön för OB de skulle ha arbetat men det är fel typ på denna kopierade löneart.
Highlighted

Re: Supporten tipsar: Jämföra fältkod 499 med sjuklönekostnaderna

Jag flyttade ditt inlägg till en egen tråd istället /Kristina

Du hittar den nya konversationen här: Ändra typ på löneart
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Supporten tipsar: Jämföra fältkod 499 med sjuklönekostnaderna

Jag får olika summor i ovanstående rapport och summan Sjuklön som står på AGI. Hur kan jag se vad summan på AGI består av? 
Highlighted

Re: Supporten tipsar: Jämföra fältkod 499 med sjuklönekostnaderna

Hej Helena,


I rapporten som Andreas tipsar om ovan får du fram sjuklönekostnaderna för perioden. Det som sedan syns i fältkod 499 på arbetsgivardeklarationen på individnivå är dessa sjuklönekostnader minus karensavdraget gånger procentsatsen för arbetsgivaravgift för varje anställd som haft sjuklönekostnad.


Dubbelkolla så du har rätt period inställt på utskriften samt om du baserar det på Händelsedatum eller Utbet. datum. Efter det kan du kolla inställningarna för arbetsgivaravgift på flik 4 i personalregistret på de anställda som hade sjuklön för den perioden och ta det gånger sjuklönen för att få fram beloppet som summeras i ruta 499.


Ha en fin dag!
/Theodor