Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

AA____1
NY MEDLEM

Tjänstledighet

Hej! En person ska vara tjänstledig i två år. Vi betalar lön för innevarande månad och drar avvikelser en månad i efterskott.Hur registrerar jag frånvaron i lönesystemet, avdrag för en månad i taget? Han är borta fr.o.m. september. Det känns inte rätt att betala ut en hel månadslön nu i september och sedan blir han skyldig en hel månadslön? Tacksam för svar!

7 SVAR 7
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej! Använd lönearten "Tjänstledig" i snabbvalen och fyll i period september. Gör lika i fortsättningen varje månad.
Lotta
AA____1
NY MEDLEM

Tack för ditt svar! Men ska septemberlönen betalas ut?

Fd medlem
Inte tillämpbar

Du gör två rader. En med lön för september och sen en för tjänstledig. Då kommer programmet automatiskt att "nolla" lönen. Så det kommer inte att bli någon lön att betala ut.
Lotta
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej AA,

För att förtydliga svaret från lj lite så är det många av våra användare som avviker från sin frånvaroperiod när det kommer till långvarig frånvaro tex tjänstledighet eller föräldraledighet.
Även om ni har det inställt i programmet att ni som standard betalar ut lön för innevarande månad och hämtar avvikelser från föregående månad så rekommenderar jag er att i detta fallet då istället hämta snabbvalet Övrig frånvaro direkt inne på lönekörningen. På så sätt kan du betala ut lön för september och även lägga in tjänstledig för september på samma lön så att summan blir 0 kr.

Då slipper den anställde bli skyldig er en månadslön ifall de inte kommer tillbaka efter sin långtidsfrånvaro.

Ha en fin dag!
/Cecilia
AA____1
NY MEDLEM

Ok, då förstår jag. När jag lägger in septemberfrånvaro uppstår det "Skuld till nästa lön, tabellbrutto" pga. att augusti föräldraledighet dras av.
Linda_21
NY MEDLEM

Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Arbetsgivardeklaration på individ nivå vs innevarande frånvaro - Lön.

Nu när AGI börjar vid årsskiftet (för alla) så är det ju otroligt viktigt att lönen är rätt. Och när man har anställda som ska vara borta en längre tid (föräldraledigt/tjänstledigt) drar vi gärna frånvaron innevarande.

Kommer ni att ge oss den lösningen nu?
Marie_109
NY MEDLEM

Bra tänkt!