Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Annapanna1
NY MEDLEM

Uttag av semester vid semesterårsavslut

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-04 14:14 )

Vi har generellt semesterår och intjänandeår året före. 
Nu har jag en anställd som har haft semester 29/3-1/4, fyra dagar och rakt över årsskiftet. Det här känns fel på så många sätt... Dels har han inga semesterdagar kvar, och semester för 1/4 kan jag inte registrera innan jag gjort semesterårsavslutet. Jag tänkte göra semesterårsskiftet så fort jag är klar med lönerna i övrigt. 
Hur hanterar jag detta på bästa sätt?

3 SVAR 3
Jennie5
NY MEDLEM

Re: Uttag av semester vid semesterårsavslut - Lön 100/300/600

Jag skulle sätta obetald ledighet de första 3 dagarna, eller betala ut vanlig lön och dra semesterdagar på april istället. 

Vad säger den anställde? 
Eller den som beviljat ledigt?
Annapanna1
NY MEDLEM

Re: Uttag av semester vid semesterårsavslut - Lön 100/300/600

Tack! Han valde att ta ut komp i stället, så det gick att lösa på det sättet. Jag funderade även på att vänta med att registrera semestern till efter årsskiftet, men ville kolla om det fanns något sätt som var "mer rätt" än andra. 
Michael Holmgren
APPLICATION SPECIALIST

Re: Uttag av semester vid semesterårsavslut - Lön 100/300/600

Hejsan!

Hade den anställde inte haft komp att registrera istället för semester hade jag, precis som Jennie skrev lagt obetald semester eller tjänstledighet på dom dagarna. Det finns förstås andra sätt att lösa det på men mycket hänger på vad den anställde och arbetsgivaren kommit överens om när det gäller ett semesteruttag som egentligen inte fick göras. Det var en bra lösning att ta komp istället för semester för att eliminera eventuella frågor och liknande.  

Semesterdagen i april hade jag väntat med att registrera tills lönekörningen för maj görs och semesterårsavslutet är gjort. Vanligtvis är avvikelseperioden föregående månad och då blir aldrig uttaget i april något problem.